Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić obišao novi vrtić na Sajlovu i obećao minimalne liste čekanja 1Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić posetio je danas novoizgrađeni objekat Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“ na Sajlovu, koji se nalazi u Ulici Dragomira Bojanića Gidre bb. Vrtić je nazvan „Plava zvezda“ i u njega je upisano 213 dece, raspoređenih u 11 vaspitnih grupa, dok je u vrtiću zaposleno tridesetoro novih ljudi.

„Posebna je radost kada otvaramo novi objekat Predškolske ustanove, jer to znači da se deca rađaju u Novom Sadu, odnosno da mnoge porodice naš grad prepoznaju kao svoj dom i doseljavaju se. Na Sajlovu je izgrađen novi vrtić i grad je u izgradnju uložio blizu 230 miliona dinara, a u opremanje 14 miliona dinara, od kojih je šest miliona obezbedila Fondacija „Novak Đoković“ na čemu smo neizmerno zahvalni“, rekao je gradonačelnik Milan Đurić.

Za deset godina, kako je dodao, izgrađeno je pet novih objekata Predškolske ustanove, a u 11 su prošireni kapaciteti.

Kada sledeće godine budu završeni vrtići u naselju Adice i u Ulici Miše Dimitrijevića, lista čekanja bi trebala da se svede na minimum, najavljuje gradonačelnik.

Obilasku su prisustvovali i predstavnici Fondacije „Novak Đoković“ koji su zahvalili na saradnji Novom Sadu i istakli da su oni učestvovali u opremanju devet radnih soba u vrtiću „Plava zvezda“ te da su novci prikupljeni globalnim aktivnostima Fondacije, kojoj je cilj dobrobit dece.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari