Gradonačelnik Požarevca najavio promenu odluke o držanju kućnih ljubimaca

"Građanstvo ne mora da brine, naročito oni koji imaju na primer dva psa", rekao je Pavlović

Ostavite komentar


    1. Kad ne mogu koke da slobodno šetaju po dvorištu,nebi trebalo ni kučni ljubimci.A za napuštene ljubimce vlasnicima uvesti ekstra porez.Ne mrzimo životinje ali nismo naklonjeni neodgovornim vlasnicima.

  1. Ne treba tu nikakve dopune i izmene. Jedino normalno je da se povuce zakon a ne da se ulepsava mogucim interpretacijama. A za gospodu iznad koja govori ima vise ljubimaca nego stanara i dece pitanje – Kako zapravo to vama smeta? Jel vi hranite, izvodite i cistite za tudjim ljubimcima ili samo mrzite besplatno ljude kojima oni cine zadovoljstvo i ciji su clanovi porodice?

    1. Ovoj vlasti je preslo u naviku da donosi uredbe koje krse zakone i Ustav ove zemlje.Ustav svim gradjanima garantuje ista prava i zato je takva odluka potpuno neustavna. Zasto bi neko ko zivi u nekom drugom gradu imao pravo, a u Pozarevcu nema. Isti uslovi su garantovani svima. Postoji Zakon u zastiti zivotinja, gde je tacno odredjeno kako se drze kucni ljubimci. Da li sada gradonacelnik trazi od gradjana da izbace na ulicu “visak“ kucnih ljubimaca i time direktno prekrse zakon? Jedini problem je sto se n4 kaznjavaju neodgovorni vlasnici, ali da ne bi morali da rade, kontrolisu i kaznjavaju, oni donose ovakve ,protivzakonite i sumanute odluke, koje ce samo povecati broj pasa i macaka koje zive na ulici i nista drugo.

Ostavite komentar


Društvo

olena zelenska prva dama ukrajine

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala u Beograd

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska doputovala je danas u Beograd, u prvu poset nekog visokog ukrajinskog zvaničnika Srbiji od početka ruske invazije 2022. godine, koji se može tumačiti i kao signal udaljavanja Srbije od Moskve, njenog tradicionalnog saveznika, javila je agencija Rojters.

Naslovna strana

Naslovna strana za 13. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.