Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio do sredine jeseni novi prostor za prodavce mlečnih proizvoda 1Foto: M.S. / Danas

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je na Fejsbuku projekat zatvaranja dela pijace sa svim sanitarnim uslovima i rashladnim uređajima i vitrinama, za prodaju mlečnih proizvoda, sireva i jaja, a uz najstrožu, svakodnevnu, sanitarno-higijensku kontrolu i testiranje.

Kako je napisao na svom privatnom Fejsbuk profilu, on se oglasio povodom, “navodne” hajke dela “zaječarske opozicije” i nekih samoproglašenih novinara, korišćenjem delimično opravdanog nezadovoljstva nekoliko prodavaca i preprodavaca sira i mlečnih proizvoda, pošto ga niko nije kao gradonačelnika i “drugu stranu”, pitao o činjenicama.

On kaže da je JKP “Kraljevica”, koje je bilo vlasnik “Hale sireva”, bukvalno, bez razloga, oterano u stečaj 2015. godine kada su na vlasti bili isti oni koji danas “potpaljuju” po pijaci nezadovoljstvo i prodavaca i kupaca.

“Dejan Krstić, koji danas šparta među prodavcima i lamentira nad njihovom sudbinom u to vreme bio je pomoćnik gradonačelnika i ni jednim potezom nije sprečio stečaj ovog preduzeća, čime smo izgubili ne samo “Halu sireva” već je uništen i rasadnik na “Vanjinom jazu” i još puno toga. U toj grupi tadašnjih vlastodržaca nalazili su se i još neki sadašnji bukači opozicije kao što je Saša Domitrijević, tada Nova Srbija (NS), a sada POKS – kao gradski većnik”, napisao je Ničić.

Prema njegovim navodima, stečajni upravnik je preko Agencije za stečaj u Beogradu, radi namirenja dugova koje je, kako ih Ničić naziva, “ova družina i njihov direktor Goran Đorđević, kome se gubi svaki trag, napravila, radi namirenja dugova prodao halu privatnim licima”.

“Prodao je za 70 miliona dinara što je, po proceni svih u gradu koji se bave finansijama, precenjena vrednost i nije nam na kraj pameti bilo da u ovome učestvujemo i kockamo se budžetskim novcem. Grad je naložio našem JKP “Higijena” da, u saradnji sa Odeljenjem za urbanizam i gradskim urbanistom, hitno, izrade projekat panelnog “zatvaranja” dela zelene pijace i pretvaranja iste, sa svim sanitarnim uslovima i rashladnim uređajima i vitrinama, za prodaju mlečnih proizvoda, sireva i jaja, a uz najstrožu, svakodnevnu, sanitarno-higijensku kontrolu i testiranje”, napisao je gradonačelnik.

On dodaje da će grad pored ovoga uraditi i opremiti, preko svog nadležnog JKP, i adekvatniji prostor za prodaju cveća i rasada.

“Završetak ovog posla, kao i fizičko odvajanje parcela zelene pijace i sada privatne, bivše, “Hale sireva” obaviće se do sredine jeseni i tada će prodavci ovih proizvoda dobiti mnogo bolje uslove za rad od dosadašnjih, a kupci mnogo veću sigurnost u ispravnost proizvoda koje kupuju”, istakao je Ničić.

Podsećamo, vest da je zgrada trgovine – hala sireva u ulici Moravska u Zaječaru, u dosadašnjem vlasništvu JKP “Kraljevica”, prodata za 70 miliona dinara, uznemirila je Zaječarce – građane, ali i prodavce sira i mlečnih proizvoda. Zakupcima lokala povećena je cena stanarine, dok je prodavcima naloženo do subote da se isela, što su oni i učinili.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari