Gradonačelnik Zaječara najavio rekonstrukciju nekih putnih pravaca 1Foto: M.S. / Danas

Tek što su najavljeni izbori za decembar ove godine, gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić, najavio je rekonstrukcije putnih pravaca u seoskim sredinama.

On je na svom Fejsbuk profilu, napisao da u narednih desetak dana počinje, prekinuti, projekat rekonstrukcije puta “Brusnička petlja” – Brusnik, u ukupnoj dužini od 5.810 metara.

“Radiće se 260 metara same petlje kod raskrsnice Salaš – Brusnik, i dve trase puta ka selu dužine 4.880 i 700 metara. Ostale deonice ovog puta, do iznad “Brusničke stanice”, ka selu Tamnič u negotinskoj opštini, ranije su odrađene”, napisao je Ničić.

Prema njegovim rečima, ukupna vrednost radova je procenjena na preko 105 miliona dinara, nešto preko 900.000 evra.

Gradonačelnik Zaječara najavio rekonstrukciju nekih putnih pravaca 2
Foto: Glas Zaječara

“Na proleće, nakon početka građevinske sezone, radiće se na sanaciji i rekonstrukciji puta “Metriška petlja” – Metriš i “Salaška petlja” – Velika Jasikova. Radi se i projekat potpuno devastiranog putnog pravca Trnavac – Čokonjarska ŽS – Gradskovo. Realizacija ovog velikog projekta očekuje se tokom 2025.godine”, objasnio je gradonačelnik.

Takođe, kako je on napisao na društvenoj mreži Fejsbuk, nakon sprovedene procedure, kreće tarupiranje i presvlačenje oštećenih deonica puta “Grliška reka” – Grlište, oko tri kilometara, a u vrednosti preko četiri miliona dinara.

“Nakon okončanja spora između grada i naručioca radova na trasi gasovoda “Južni tok” ovaj putni pravac biće totalno rekonstruisan”, dodao je Ničić.

Podsećamo, krajem jula 2019. godine, počeli su radovi na asfaltiranju deonice puta između Brusnika i Tamniča. Vrednost radova na sanaciji i asfaltiranju je iznosio 19 miliona dinara. U 7 kilometara puta ugrađeno je 2.350 tona asfalta, a samo nakon par meseci, asfalt je počeo da puca, na šta su ukazivali lokalni mediji.

Gradonačelnik Zaječara najavio rekonstrukciju nekih putnih pravaca 3
Foto: Glas Zaječara

Takođe, pored deonice puta Brusnik – Tamnič, gde je asfalt počeo da puca, i asfalt kod stanice Tamnič koji je tada ugrađen, počeo je da se raspada.

Gradonačelnik Zaječara najavio rekonstrukciju nekih putnih pravaca 4
Foto: Glas Zaječara

Sada,  su ovi putni pravci, u još gorem stanju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari