U jeku političkih prepucavanja aktuelne i doskorašnje lokalne vlasti o navodnom bankrotu Kragujevcu, ovdašnje Gradsko veće pokrenulo je inicijativu o rebalansu gradskog budžeta koji će, umesto prvobitnog predviđenih 8,5, „težiti“ 7,3 milijarde dinara.


U Gradskom veću s ovim u vezi ističu da će građanima Kragujevca stopa poreza na imovinu biti umanjena sa 0,30 na 0,20 odsto, ali da gradska kasa zbog toga neće biti u minusu, jer će biti povećan broj onih koji će biti obuhvaćeni tom poreskom obavezom.

Sednica Skupštine grada na kojoj će odbornici razmatrati predlog rebalansa gradskog budžeta zakazana je za ponedeljak, 17. novembar. Pored rebalansa budžeta, na predstojećoj sednici SG, prvoj nakon nedavne promene lokalne vlasti u Kragujevcu, kad je, podsetimo, grupacija oko SNS smenila koaliciju predvođenu strankom Zajedno za Šumadiju, biće razmatrani i inicijativa za promenu Statuta grada, odluka o javnom pravobraniocu i drugo.

Upućeni očekuju da će na sednici SG u ponedeljak odbornici i funkcioneri sadašnje i bivše skupštinske većine raspravu o rebalansu budžeta iskoristiti za polemiku o finansijskoj situaciju u gradu, odnosno o tome da li Kragujevcu preti bankrot, kako to tvrdi aktuelna vlast, ili da je centar Šumadije u teškim, ali ne i bezizlaznim finansijskim nedaćama, koje mogu da budu prevaziđene ako oni koji vode grad znaju šta rade, kako navode u bivšoj vladajućoj garnituri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari