Gradska većnica za kulturu: Arheološko nalazište Medijana u Nišu biće otvoreno za posetioce do kraja godine 1foto Turistička organizacija Niša

Arheološko nalazište Medijana u Nišu, koje više od četiri godine ne mogu da posete turisti i gosti tog grada, biće otvoreno do kraja godine, najavljuje  većnica za kulturu u tom gradu Adriana Anastasov.

“Sada se završavaju pristupne staze, kako bi lokalitet mogao da bude otvoren i tokom zimskih meseci. Nadam se da će svi biti zadovoljni, jer je to nešto u šta su Grad i Ministarstvo kulture mnogo uložili”, kaže većnica.

Ona dodaje da će nalazište Medijana, Ćele-kula i logor na Crvenom krstu dobiti osvetljenje i video-nadzor, u okviru projekta koji rade Turistička organizacija Niša i Ministarstvo turizma.

Pre nekoliko meseci izabrane su firme koje će izvoditi završne radove “Ornament Investinženjering”, “Niković kompani” i “Dekorat” iz Beograda, kao i pirotska firma “Dim enerdži”. Tada je završen Istorijsko-etnografski muzej u sklopu nalazišta.

Aktivisti niške “Urbane gerile” nedavno su okačili specijalno Ginisovo priznanje na kapiji lokaliteta, jer je, kako su naveli, oborio rekord po dužini nepristupačnosti za turiste. U protekle četiri godine bilo je mnogo probijenih rokova, propalih tendera i najava nadležnih da će „Medijana uskoro biti otvorena za posetioce“.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari