Niško arheološko nalazište Medijana oborilo Ginisov rekord: Zatvoreno za turiste čak 1.550 dana 1foto Turistička organizacija Niša

Aktivisti Urbane gerile iz Niša „dodeli“ su Arheološkom nalazištu Medijana, koje se nalazi u tom gradu, specijalno Ginisovo priznanje jer je oborilo rekord jer je 1.550 dana zatvoreno za posetioce.

Nišiki urbani gerilci su okačili ovo specijalno Ginisovo priznanje na kapiji Medijane.

„Predstavnici Ginisove komisije su stigli u Niš i dodeli prizanje Medijani za rekord u kategoriji spomenika od nacionalne vrednosti u nedostupnsti nalazišta za turiste. Čestitamo Nišlijama jer je njihovo arheološko nalazište ušlo u Ginisovu knjigu rekorda“, naveli su gerilci.

Medijana, inače letnjikovac rimskog cara Konstantina Velikog, od 2013. je zatvorena za turiste jer se u njoj konstantno vrše iskopavanja, konzervacije i pokrivanja.

Niško arheološko nalazište Medijana oborilo Ginisov rekord: Zatvoreno za turiste čak 1.550 dana 2
Foto: Urbana gerila Niša

Posetioci su u u kratkom periodu 2018. godine mogli da uđu u Medijanu i pogledaju prelepe mozaike.

Za potpunu rekonstrukciju i iskopavanja na Medijanu bilo je mnogo propalih tendera i probijanja rokova za završetak radova.

Nedavno je obnovljena zgrada muzeja na Medijani, ali nadležni ni tada nisi precizirali kad će Medijana biti otvorena za turiste koji dođu u Niš.

 

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari