Gradsko rukovodstvo priredilo prijem za vranjske maratonce 1Foto: vranje.org.rs

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i gradski većnik Nenad Đorđević priredili su prijem za vranjske maratonce – Sinišu Stankovića, koji je uspešno završio jednu od najzahtevnijih ultra trejl trka na svetu (UTMB) i članove AK „Vranjski maratonci“, Ivana Stankovića, Dejana Katančevića i Miloša Antića.

Siniša Stanković je jedini Srbin koji je ove godine učestvovao na ovom ultramaratonu, a naglasio je da je „reč o jednoj od najznačajnjih evropskih i svetskih sportskih manifestacija“.

„Od 2.700 učesnika trke, 40 odsto njih je odustalo. Stazu koja prolazi kroz tri zemlje – Francusku, Italiju i Švajcarsku – u dužini od 172 kilometra, istrčao sam za 38 sati, 12 minuta i 32 sekunde. Na taj način postao sam 11. Srbin koji je za ovih 20 godina, koliko se održava trka, uspeo da dođe do cilja“, rekao je Stanković.

Grdonačelnik Milenković uručio je maratoncu Siniši Stankoviću plaketu grada Vranja za postignut rezultat na UTMB trci.

„Ovo je veliki poduhvat i veoma mi je drago što ste na najbolji mogući način predstavili ne samo naš grad, već i Srbiju. Primetno je da se sve veći broj naših sugrađana uključuje u sportske aktivnosti i, ako ne profesionalno, onda rekreativno bavi nekim sportom. To potvrđuju brojne nagrade u individualnim i kolektivnim sportovima. Na Gradskom stadionu, koji je renoviran, napravili smo i profesionalnu atletsku stazu sa tartan podlogom, što, verujem, posebno znači vama maratoncima, kao i svima koji se bave atletskim disciplinama“, rekao je gradonačelnik Milenković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari