Gradsko veće Valjeva prihvatilo izveštaje o poslovanju hidrosistema i komunalnih preduzeća 1Foto: Kolubarske.rs

Članovi Gradskog veća prihvatili su izveštaje o realizaciji programa poslovanja JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara”, kao i javno komunalnih preduzeća Vodovod, Toplana, Vidrak i Polet, za 2022. godinu, piše prtal Kolubarske.rs.

Utvrđen je i predog Odluke o upravljanju pijacama, kojom se uređuju uslovi i način obavljanja komunalne delatnosti upravljanja pijacama i pružanja usluga na njima na teritoriji Valjeva, vrste, naziv i lokacije pijaca, opremanje, održavanje, način izdavanja pijačnog prostora, radno vreme, uslovi i način obavljanja prometa robe, obaveze prodavca, mere zabrane i uslovima pod kojima se može uskratiti pružanje pijačnih usluga.

Takođe, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti i korisnika usluga, prava i obaveze vršioca komunalne delatnosti, način obezbeđivanja kontinuiteta u obavljanju delatnosti i obaveze vršioca delatnosti u slučaju planiranih i neplaniranih prekida u pružanju usluge, nadzor i druga pitanja od značaja za obavljanje ove komunalne delatnosti.

U Odluci se navodi da delatnost upravljanja pijacama na teritoriji Valjeva obavlja JKP „Polet”, koje je dužno da ispunjava uslove u pogledu stručne osposobljenosti kadrova i tehničkog kapaciteta koji su potrebni za obavljanje komunalne delatnosti upravljanja pijacama, propisane Uredbom o načinu i uslovima za otpočinjanje obavljanja komunalnih delatnosti.

Gradsko veće Valjeva prihvatilo izveštaje o poslovanju hidrosistema i komunalnih preduzeća 2
Foto: Kolubarske.rs

Na dnevnom redu sednice Gradskog veća bio je i predlog Odluke o oblicima i načinu ostvarivanja saradnje Odeljenja komunalne milicije i Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Valjeva, kao i Odluka o oblicima i načinu saradnje Odeljenja komunalne milicije Gradske uprave Valjeva sa ovlašćenim organizacijama i vršiocima delatnosti, pišu Kolubarske.

Prihvaćen je predlog Programa organizovanja taksi prevoza na teritoriji grada Valjeva za period 2023 – 2027. godina. U okviru planiranih potreba grada Valjeva za taksi prevozom, utvrđen je optimalan broj od 360 taksi vozila i 17 lokacija taksi stajališta sa 85 taksi mesta određenih od strane Gradske uprave Valjeva, odeljenja nadležnog za poslove tehničke regulacije saobraćaja.

Članovi Gradskog veća prihvatili su odluku o izmenama i dopunama Odluke o poveravanju poslova na izgradnji biciklističkog parka u naseljenom mestu Divčibare.

Na sednici Gradskog veća prihvaćen je predlog rešenja o poništavanju Rešenja komunalnog inspektora Odeljenja za inpekcijske poslove Gradske uprave grada Valjeva, a razmatrani su i prihvaćeni predlozi rešenja o poništavanju lokacijskih uslova za izgradnju stambeno – poslovnog objekta u Birčaninovoj ulici, o odbacivanju prigovora republičkog inspektora podnetog na urbanistički projekat za izgradnju Muzeja Svetog Vladike Nikolaja Žičkog i Ohridskog u Leliću, kao i o odbijanju žalbe grupe građana izjavljene protiv rešenja Gradske uprave, Odeljenja za urbanizam, saobraćaj i zaštitu životne sredine, pišu Nezavisne internet novine Kolubarskog okruga.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari