Granični prelaz Preševo: Osujećen pokušaj iznošenja iz zemlje 700.000 evra i vrednog nakita 1Foto: EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Carinici su na Graničnom prelazu Preševo osujetili pokušaj dvojice stranaca da iz Srbije iznesu 700.000 evra i vredan nakit. Oduzet i automobil marke „BMW“ Nemačkih registarskih oznaka. Ukupna vrednost otkrivenog novca, nakita i automobila je 840.000 evra.

Rutinska carinska kontrola na Graničnom prelazu Preševu sa Severnom Makedonijom pretvorila se u otkrivanje, do sada, najvećeg pokušaja iznošenja novca i nakita iz Srbije.

Uhapšeni su državljanin Nemačke A.A. (36) i Ukrajinac A.N. (40) kod kojih je u vozilu marke BMW, nemačkih registarskih oznaka pronađeno u štekovima i kesama 600.000 evra i 125.000 američkih dolara, kao i dva samragda, čija je vrednost procenjena na 6.500 evra.

„Sav otkriveni novac, drago kamenje, automobil, kao i osumnjičena lica, sada se nalaze u nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Vranju i protiv njih će biti pokrenut krivični postupak“, saopšteno je iz Uprave carina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari