Juče je u Vrbasu počela grejna sezona za građane koji koriste usluge JKP „Standard“ i to po starim cenama koje su važile i u prošloj. Vrbašani gradsko grejanje plaćaju 12 meseci i to po ceni od 48,22 dinara po kvadratnom metru za fizička lica, dok grejanje za poslovne objekte iznosi 120,55 dinara po kvadratnom metru.

Juče je u Vrbasu počela grejna sezona za građane koji koriste usluge JKP „Standard“ i to po starim cenama koje su važile i u prošloj. Vrbašani gradsko grejanje plaćaju 12 meseci i to po ceni od 48,22 dinara po kvadratnom metru za fizička lica, dok grejanje za poslovne objekte iznosi 120,55 dinara po kvadratnom metru. Škole i druge obrazovne ustanove plaćaju grejanje po ceni od 72,36 dinara.
Prema rečima Dragana Tomaševića, direktora JKP „Standard“, s NIS Naftagasom je ugovorena redovna isporuka mazuta, urađeni su remonti svih kotlarnica tako da ovo preduzeće spremno dočekuje početak grejne sezone.
„Naravno, suočavamo se sa teškoćama kao što je rast cene mazuta, a veliki problem predstavljaju i dužnici koji neredovno isplaćuju svoje obaveze, što ugrožava grejanje za sve građane. Upravo zbog toga odlučili smo se za oštrije mere protiv onih koji ne plaćaju ove usluge i uskoro ćemo sa mreže isključiti nekoliko najvećih dužnika“, rekao je Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari