Dva puta je mlada fudbalska selekcija Srbije bila blizu važne pobede protiv Belgije, 120 sekundi pre kraja meča imala tri boda i drugo mesto u grupi devet u šaci, ali je u foto-finišu meča platila ceh opasnim greškama u defanzivi tokom celog drugog poluvremena, pa je s pola plena iz duela s odličnim timom „đavola“ primorana da ide na sve ili ništa u meču s takođe sjajnom i bolje plasiranom Italijom u narednoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, 19. novembra takođe u Gornjem Milanovcu.


Početak je bio kao naručen, jer je špic Uroš Đurđević iz prve ozbiljne akcije, na asistenciju Jojića, lobom doneo vođstvo „orlićima“ (4. minut). Sve do pauze naš tim je rutinski čuvao prednost, duže držao loptu i češće napadao, dok je sinoć fantastični golman Marko Dmitrović vadio „kestenje iz vatre” u nekoliko kritičnih situacija. U nastavku je, međutim, bio češće na iskušenjima i nemoćan da „zakrpi“ sve rupe u igri smušene i uspaničene zadnje linije, kojoj su falili najbolji štoper Nastasić i suspendovani Ćosić, a od 38. minuta i povređeni Vitas. Neizblokirani Mpoku naplatio je totalnu ofanzivu gostiju u drugom poluvremenu (77), a Ngava u zastavnom vremenu iskoristio očajnu reakciju polovine srpske ekipe u šesnaestercu (90+3), poništivši gol sveprisutnog Aleksandra Mitrovića malo pre toga (85).

Prekid zbog rasizma

Utakmica je u drugom poluvremenu na kratko prekinuta zbog rasističke reakcije domaće publike na radovanje tamnoputog Belgijanca Mpokua, što bi moglo da donese novu kaznu našem Savezu, posle tek odrađene suspenzije zbog sličnog ispada na utakmici s Engleskom u Kruševcu, u kvalifikacijama za prošlo EP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari