Grgić (SDS): Ostavka Judite Popović u REM-u ogolila nespremnost vlasti na kompromis 1foto(BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/)

Upravo je ostavka Judite Popović ogolila lažnu spremnost vlasti na kompromis, saradnju i dijalog, ocenio je predsednik GO SDS Predrag Grgić.

To, prema njegovim rečima, pokazuje zašto je neophodno nastaviti proteste do ispunjenja zahteva bez ikavog upuštanja u lažne razgovore ili razmatranje njihovih nepostojećih ponuda, ocenio je predsednik GO SDS Predrag Grgić.

On je naveo da SDS pozdravlja odluku Judite Popović da podnese ostavku u Savetu REM-a jer se dalji nastavak rada u tom regulatornom telu pokazao nemogućim.

„Potpuno razumemo njenu dosadašnju želju da, koliko je to bilo do nje, doprinese boljem radu REM-a, odnosno, da traži da ovo telo uzme u razmatranje zahteve građana i radi po propisima i zakonima. Građani koji protestuju na ulicama, sa druge strane, pokazuju da u potpunosti razumeju ono što REM ne razume, svoj sopstveni posao da kontroliše rad elektronskih medija i sankcioniše one koji krše zakon“, navodi Predrag Grgić.

Kako objašnjava, pošto je Judita Popović bila izabrana u REM na predlog opozicije, njena ostavka je pokazala da vlast u potpunosti uzurpira sve institucije, pa i REM, da apsolutno ne želi nikakav dijalog ni saradnju sa predstavnicima onih koji ne dele istu politiku s njima i da bi ovakav ishod bio i za sve druge potencijalne dogovore i dijalog sa njima.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari