Kakav je kvalitet komunalnih usluga na beogradskim grobljima? 1Foto: Beoinfo

Javno kumunalno preduzeće „Pogrebne usluge“ Beograd pokrenulo je anketu kako bi proverili koliko su njihovi korisnici zadovoljni kvalitetom komunalnih usluga koje oni pružaju.

Anketa se odnosi na sva beogradska groblja koja su trenutno u nadležnosti „Pogrebnih usluga“, a to su Novo groblje, Centralno, Topčidersko, Zemunsko, Banjičko, groblje Nova i Stara Bežanija, Lešće, Orlovača i Zbeg.

„Ispitivanje obuhvata usluge upravljanja i održavanja groblja, pogrebne usluge, kao i način i efikasnost komunikacija za građanima“, navode u saopštenju iz „Pogrebnih usluga“ i pozivaju sugrađane da učestvuju u anketi, jer žele da čuju njihovo mišljenje kako bi unapredili kavlitet usluga.

Pogrebne usluge, kako objašnjavaju na satju ovog komunalnog preduzeća, obuhvataju zakazivanje i organizaciju sahrana, pripreme za sahranjivanje, sahranjivanje ili kremiranje, eshumacije, smeštaj urni po obavljenoj kremaciji.

Takođe tu spada i iznajmljivanje prostora na grobljima za ispraćaje, davanje u zakup grobnica i kaseta za smeštaj kremiranih posmrtnih ostataka, prodaju pogrebne opreme i cvetnih aranžmana, štampanje parti, objavljivanje čitulja u dnevnim listovima, prevoz preminulih lica u zemlji i inostranstvu, izradu spomenika i obavljanje svih drugih građevinsko-kamenorezačkih radova na grobljima i dr.

Anketa je anonimna i traje do 25. Januara, a može joj se pristupiti na naslovnoj strani zvanične internet-stranice JKP „Pogrebne usluge“ Beograd na linku https://beogradskagroblja.com/.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari