U Vojvodini 40 ljudi obolelo od groznice Zapadnog Nila, svi potvrđeni slučajevi imaju dve forme bolesti 1Foto: pixabay

Na teritoriji Vojvodine je od groznice Zapadnog Nila obolelo je ukupno 40 osoba, po poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje Vojvodine pacijenti su dominantno muškarci, prosečne starosti 66 i po godina.

Većina obolelih je imala neku drugu bolest, najčešće dijabetes i hipertenziju, a svi do sada potvrđeni slučajevi imaju neuroinvazivne forme bolesti, meningitis ili encefalitis i nalaze se na bolničkom lečenju.

Period od uboda inficiranog komarca do pojave bolesti traje od dva do 14 dana.

Pacijenti su sa prebivalištem na teritoriji svih okruga, a najviše iz Južnobačkog, njih 17. Sedmoro obolelih je sa teritorije Zapadnobačkog okruga, šestoro iz Srema, četvoro iz Južnobanatskog okruga, troje iz Srednjebanatskog i dvoje sa severa Bačke, dok je jedan sa severa Banata.

Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ je 4. septembra objavio da je na teritoriji cele Srbije registrovano ukupno 62 obolelih.

Situacija sa kovidom povoljna, registrovano 26 novih slučajeva

Institut  ocenjuje i da je epidemiološka situacija sa korona virusom povoljna na većem delu teritorije Vojvodine.

Tokom prethodnog dana u Vojvodini je registrovano 26 novih slučaja, a na teritoriji Grada Novog Sada registrovano je 4 slučaja infekcije.

U ovom trenutku broj registrovanih aktivnih slučajeva u Vojvodini je 135. Broj registrovanih aktivnih slučajeva u Novom Sadu je 13.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari