Grubački: Sramno odbijanje tribine Novog Optimizma u Zrenjaninu 1Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

Kulturni centar Zrenjanina bez pardona je odbio zahtev Branislava Grubačkog Gute za održavanjem tribine, saopštio je Pokret Novi Optimizam.

Oni su upozorili da je ovakav odnos prema debatama na aktuelne društvene probleme postao praksa, kao i da su pre dva meseca izbačeni iz sale hotela Vojvodina u Novom Sadu jer su bili previše kritični za ukus vlasti.

Ipak, da nekadašnji republički i pokrajinski poslanik i dobitnik nagrade grada Zrenjanina i udruženja privrednika ne može u rodnom gradu da dobije prostor zvuči najblaže rečeno zabrinjavajuće.

Grubački, čiji smo susret i objašnjavanje sa direktorom Kulturnog centra zabeležili tokom jučerašnjeg dana, kaže da ne pristaje na tako nešto.

– Rečeno mi je da ne postoji mogućnost, da su u toku radovi, postavljene skele, da se dele novogodišnji paketići za decu tokom decembra i održavaju unapred zakazani koncerti. Jel to samo za mene važi – pitao je Grubački, dok je direktor Goran Marinković objašnjavao da je do sada mogao da iznajmi prostor, ali da je, eto, sada gužva i rezervisani su termini.

Na izneta objašnjenja Grubački je odgovorio da ne prihvata nesuvisla objašnjenja, da su prethodnih pet godina legitimno zakupljivali prostor za javne događaje i da su sada doživeli da im se zahtev odbija, bez ponude bilo kog drugog termina.

– U jednom gradu koji je treći po veličini u Vojvodini a sedmi u Srbiji, koji je u bivšoj Jugoslaviji bio renomirani industrijski centar, za nas kao organizaciju koja je u njemu nastala je neophodno, bez obzira što smo se izbacivanjem preselili u Beograd, da se njemu vraćamo i da mu ne okrećemo leđa. Zato ne prihvatam da mi neko određuje meru, meni i Zrenjanincima, da nam kaže da nismo poželjni, poručuje Grubački.

Kako je objasnio, Pokret Novi Optimizam održaće protestni skup i tribinu u Zrenjaninu u subotu, 4. decembra, na platou ispred Kulturnog centra u 12 časova. Učešće su do sada potvrdili Marinika Tepić, potpredsednica SSP, Dragana Rakić iz DS, Sanda Rašković Ivić iz NS, Dušan Kokot, Građanski preokret, Senka Jankov, Novi Optimizam, i Slavko Vukov, poljoprivrednik iz Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari