Grujičić o akušerskom nasilju: Ako sada krene lov na veštice, niko neće hteti da bude ginekolog

Ostavite komentar


  1. Šta sve napriča ova ministarka! Kao neće ona da se meša, ali ovo, ali ono…Boji se lova na veštice. Pa ko je kriv za to? Porodilje ili lekari koji se neprimereno ponašaju i kolege koje ih štite i nikada neće da svedoče pritiv njih?

  2. Da ste resili problem u zadnjih 10 godina ne bi bilo problema. Dozvolili ste da porodilista izgledaju kao Jasenovac u svakom gradu. Sad je kasno.

  3. A ono kada vozaju policajca na haubi to mu dođe kao promocija struke. Sve mu to dođe od osiromašenog uranijuma. Niko kriv.

  4. ‚‚ jer ako sada krene lov na veštice, za pet godina neće niko hteti da bude ginekolog niti akušer‚‚ rekla je ministarka!!!!!. Ovo što je rekla, ne sviđa mi se!!!-

  5. Hajde malo da drzis jezik za zubima Danice ili lepo podnesi ostavku i nosi se u Avganistan ili tako neku zabit iz kakve si i dosla.

  6. Najvažnije od svega je da se zabrani doktorima i sestrama primanje mita,a da im se povećaju plate

  7. Ubiti bebu je lov na vjestice? Istraziti da li je u pitanju korupcija ili ako ne platis necemo ti pomoci. Stanje nacije.

  8. A biti ginekolog po vama Danice podrazumeva tretiranje zene kao najvecu stoku na porodjaju? Nemojte se praviti ludi! Jedno su komplikacije, drugo je vredjanje, udaranje, urlanje!!! Hocemo lov na vestice, zene imaju elementarno pravo na human, empatican odnosi lekar/babica – porodilja!!!!!

  9. Ako ce takvi da budu ginekolozi,onda nam i ne trebaju. A ti Dano lepo nazad odakle ti tata,kako si se onomad hvalila…

  10. Kompletna škola ginekologije je ogrezla u kriminal još od doba tita. Nestale bebe,korupcija…
    Ovakvih slučajeva je jako veliki broj. Mojoj supruzi su otvoreno tražili novac. a nakon porodjaja opet „čast za doktora“. Ministarka nije ništa bolja i sve to dobro zna kao i njeni prethodnici pa nisu uradili po tom pitanju ništa.

  11. Đonom ušla u ministarstvo đonom će i otići. Šta je sve pričala da će uraditi kad je postala ministarka dovela je do haosa u zdravstvu.Doktori je ignorišu a pacijenti trpe.

  12. I ne treba da bude doktor, ginekolog, šta god o specijalnosti, ako će biti sileđzije i nasilnici

  13. Obratite pažnju, dobri moji ljudi. Kad god pokušaju nešto da mešetare, muljaju, potežu za statistikom, procentima… Pa kažu, dobro to, ali toliko i toliko posto… Ma daaajte! Celu nauku su porobili, sve gola statistika. Psihologija nema dodir sa dušom, samo sa matematikom, tj. statistikom. Statistika obezbeđuje mogućnost da zamaskirate sve moguće zlo. Zločini nisu više zločini, slo nije više zlo, pobijeni nisu više pobijeni, sve je to samo broj, statistički podatak. Šta nas briga koliko porođaja ima u toj bolnici! Dao Bog da ih je i 100.00 godišnje. Ma i da ih je milion godišnje, ako se desi nešto ovako, mora da se tome stane u kraj. Kao, život manje vredi ako je u većoj skupini. To samo monstrum može izjaviti, a ona je to rekla, samo – naravno – upakovano u lekarsko-statističarsku terminologiju.

  14. Ja necu da komentarisem, ali zato usta ne zatvaram i pustam maglu. Ako neko kaze pacijentkinji da ce zube da joj polomi i vredja je na nacionalnoj osnovi, to nije lov na vestice. Rekao bih ko je ovde vestica, ali ne da mi kucno vaspitanje.

  15. Ovakav odgovor je potpuno neodgovorno da da ministarka zdravlja. Covek skakao zeni po stomaku da je porodi. Treba ga spaliti da oseti bol.

  16. Apsolutno tipična reakcija ove „zaslužne drugarice“ iz 80ih, u prevodu samo ne mojte mnogo da talasate,….

  17. Sta ova zena naprica pa i sad priucrni doktori i sestre prefalufikovane id nekih zanata i svi gledaju dalu nosite nesto jer samo ih to interesuje.A vas vlas potpuno iskvarila

  18. Rekla je nešto vrlo realno, što joj je dužnost da kaže. Akušerstvo je jedna od najtežih oblasti medicine. A ono što se sada dešava jeste lov na veštice. Pozadina je naravno politička i ugrožava bezbednost svih lekara. Dakle, destabilizacija države na delu.

  19. Sram te bilo ministarka. Kakva bre dozvoljena statistika? Ko je jo dozvolio? Gubitak bebe je 100% gubitak za roditelje. Hocete da im kazete da je njihov gubitak prihvatljiv? Za koga je prihvatljiv…za vas?

  20. Većina porođaja se može proglasiti za „akušersko nasilje“. Ništa lakše. A žene se porađaju hiljadama godina. I kada nije bilo akušera i njivog „nasilja“.

  21. Sta je sa nestalim bebama, otvarajte dosijea bando udbaska, da vidimo ko je sta radio i ko sada sta radi?

  22. Netačno. Samo da se osionost lekara sa ultra egom malo spusti na zemlju. Pratilac na svakom porođaju najbolje bi bilo da je to muž, ako su se balkanski mačo alkosi uspeli dozvati svesti da su i oni potrbni na porođaju.

  23. A onaj momak iz Šapca, koji je preminuo posle kolonoskopije? Jel neko odgovarao, okrivljen, bilo kakva informacija posle njene najave da će sve biti i tada „temeljno“ ispitano od strane kavziinspekcija koje ništa ne smeju!

  24. Ko je ova zena
    Naravno da treba da krene lov na vestice
    Pre upisa na medecinu treba uvesti rigorozni test humanosti
    Sigurna sam da bi dr Grujicic pala na tom ispitu
    Dobar lekar i ljudskost nije isto,kao ni tumacenje da je onaj ko je zavrsio fakultet intelektualac
    Dve najvece zablude.

  25. Gospodjo Grujičić pocepajte diplomu,vi niste ni za zemljoradničku zadrugu. Jel vama to u redu da se bebe ubijaju na porođaju,a?

  26. Draga ministarka
    Ginekolog ne treba da poradja ,on je samo za intervencije,babice porađaju.Posto je to biznis oni to rade.To svetu rade babice a posto smo mi polusvet onda rade lekari.Sad izolite.

  27. Srediće ministarka da kolega nije kriv ! Kada izađe iz zatvora gospodina treba odvesti pravo u bolnicu da bije I pljuje žene i još koju bebu ubije.

  28. Lov na a veštice strašno za jednu ministarku. Kada budeš uvela da na svaku pritužbu direktoru bilo koje zdravstvene ustanove formirati disciplinski komisoju pa kazniti lekare i kompletno zdravstveno osoblje zbog svog ponašanja po džepu, pa suspenzijom pa i otkazom i zabranom zapošljavanja onda se možda i promene. A direktori koji to ne sprovode isto.

  29. Kamo sreće! Kad bi krenuo“ lov na političare „niko se time be bi bavio …na ovaj način!

  30. O čemu priča ova žena. Kakav lov na veštice. Ovakvo ponašanje jednog ministra je nedopustivo. Ova žena inace ništa ne radi i sada ovim njenim „lovom na vestice“ hoće da opravda ovog doktora nasilnika zbog koga je dete umrlo. Ona hoće da zamagli stvar. Sem toga, ova odredba u zakonu koju je uveo njen predhodnik da je dozvoljeno da pacijent časti doktora poklonom vrednosti do 500 evra je bukvalno nepristojna. Na šta to liči, tako se pravi diskriminacija medju pacijentima. Neko ce imati 200,300,500 evra a neko ko ima platu ili penziju 35.000 dinara odakle da nadje te evre. I naravno alavi doktori će biti besni na one koji im ne daju taj novac. Ta odredba u Zakonu o zdravstvenoj zastiti o poklonima lekaru treba odmah da se ukine.

  31. U Americi već odavno ko ne mora, ne specijalizira akušerstvo. Tako da, pažljivo sa osudama. Protiv korupcije, svakako.

  32. Gospodji bi bolje bilo da se pozabavi ovako strasnim dogadjajima. Da vidi zasto je sve vise nerazjasnjenih smrti a da manje vodi racuna gde ce ko da pusi

  33. Koliko puta je isao „lov na poslanike“ koji se nakaradno ponasaju pa ne vidim da nece niko u poslanike.

  34. ne „doktorko“, neće krenuti lov na veštice, nego kad završe u zatvoru ubice, manje će ih biti u budućnosti. Zato što niko nikad ne odgovara, zato se i namnožilo umišljenih „bogova“. A isto vredi i za vas političare – kad prvi završe na dugogodišnjoj robiji, uz oduzetu imovinu, da vidiš kako će država procvetati! Kakav lov na veštice? Branite ubice godinama!!!

  35. Da je baba majka ne bi tako govorila.Sram je bilo kao ne zna šta rade njene kolege ginekolozi

  36. ko ima para rađaće decu u privatnim klinikama ko nema treba otac da bude prisutan na porođaju

  37. ja sam bio na porođajima moje dece tada nije bilo mobilnih telefona da se snima, ugradite kamere u hirurške, porođajne sale, ambulante, svuda i nema lova na veštice

  38. Za mene je misterija otklon vrhunskog neurohirurga prema ulozi S(N)S marionete. Uloga „ruskog faktora“, osiromašenog uranijuma i sablasnih ljiljana možda nudi odgovore.

  39. E, a ako zabranimo policiji da ubija slučajne prolaznike – onda niko neće hteti da bude policijac?!!! Šta nam rade….

  40. Danice, bilo je lose jos sa onim laznim vakcinama sa bebama u Narodnom frontu kada ste rekli“ Nedam Mikovica“. Da li stvarno mislite da ocekujemo neke promene sa Vama? Evo, sad se brinete za lov na vestice. Ocigledno nemate dece i ne dokucujete problem.

  41. Ej Danice, pa ovaj je ubio čoveka, a ti govoriš o lovu na veštice! Neka te je sramota!

  42. Licemjerje, dvolicnost SNS..nikakav lov na vjestice niti ke atak na ljekarsku profesiju, vec se radi o pojedincu. Ako se kabadahijski ponasao i grijesio u radu, treba mu ljekarka Komora oduzeti licencu, a „gdja ministarka“ prva traziti istragu, a nepokrivati ga ovakvim mebulozama. Mora da je i doticni dr SNSovac

  43. Reče dotična i da će da ukine na onkološkom da svi budu zakazani u 7 h..eno najteži i jadni bolesnici i dalje satima čekaju da ih primi lekar ili konzilijum.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 11. i 12. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Kesić, TV voditelj

Danas čitam zbog toga što imam šta da pročitam i zato što mi ne vređa inteligenciju.