Grupa mladića u Priboju pevala "Božić je, Božić je pucaj u džamije" (VIDEO) 1FOTO: Screenshot sandžakpress.net

„Božić je, Božić je, pucaj u džamije“, umesto „pucaju prangije“ kako glasi izvorna pesma pevalo je desetine mladića u Priboju na video snimku, samo dan nakon što je osvanula fotografija zgrade u Priboju na kojoj je ispisan grafit kojim se veliča ratni zločinac Ratko Mladić, prenosi sandžakpress.net.

Kako se navodi na ovom portalu „fašistički izlivi i genocidne poruke, nastale su u noći 6. na 7. januar kada su pravoslavci širom zemlje slavili najveći pravoslavni praznik“.

Na jednoj fotografiji se vidi natpis „Ratko Mladić heroj“, dok na drugoj „Od Priboja pa do Haga, svi su uz Ratka generala“.

Ratko Mladić je presuđeni ratni zločinac za genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, te se ovakvim izlivima fašizma sakrivenim pod lažni „patriotizam“ Bošnjacima u Priboju, Sandžaku i Srbiji, šalje stravična poruka, ocenjuje se.

Ukazuju da su takođe iste večeri upućene uvrede i pretnje na društvenim mrežama pribojskim imamima, a koje su izrečene u javnoj komunikaciji policajaca Vladimira Simića i Aleksija Pešterca.

Portal podseća na veoma blagu reakciju države na nedavni snimak veselja policijskih službenika u Priboju kada je jedan od njih slavio rođenje deteta dok su pevali pesmu „Oj Srebrenice tako si mi mila, dabogda se tri puta ponovila, Oj Pazaru novi Vukovaru, oj Sjenice nova Srebrenice“…

To je, kako se navodi, nesumnjivo doprinelo do širenja novih vidova mržnje i dalo podsticaj svima onima „koji fašizam, genocid i mržnju prema komšijama Bošnjacima nose u srcu, da to javno i ispolje“.

Zaključuju da se, ispoljavanje mržnje i netrpeljivosti prema Bošnjacima u Priboju nastavlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari