Grupa zaposlenih klinike "Laza Lazarević" održala protestnu šetnju, traže smenu direktorke 1Foto: FoNet/Marko Dragoslavić

Grupa od oko 50 zaposlenih psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“ održala je danas protestnu šetnju od te bolnice do zgrade Vlade Srbije, gde su ponovo predali zahtev za smenu direktorke Ivane Stašević Karličić.

Oni su isitakli da već pet godina traže njenu smenu i da Vlada to ignoriše, iako je to podržala i nova ministarka zdravlja Danica Grujičić.

Protestna šetnja trajala je više od sat i po, a udaljenost od nekoliko stotina metara kroz ulicu Kneza Miloša, od ugla sa Višegradskom, do zgrade Vlade učesnici protesta su išli jedan sat, što je izazvalo kolaps u saobraćaju u smeru ka centru grada.

Na čelu kolone bili su bubnjari, koji su diktirali tempo šetnje i zastajali na svakih desetak metara.

Doktorka Aleksandra Đerić iz Sindikata lekara i farmaceuta izjavila je FoNetu da zahtevaju sastanak sa premijekom Srbije Anom Brnabić.

„Ranije smo imali sastanak sa savetnikom premijerke i detaljno smo ga upoznali sa situacijom na klinici i našim štrajkom. Kako smo saznali, zahtev za smenu direktorke je poslat iz resornog ministarstva i sada se čeka kadrovska komisija i da se stavi na dnevni red Vlade. Očekujemo pobedu“, kazala je Đerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari