Ekološki ustanak: Bivša direktorka klinike "Laza Lazarević" štedela na hrani za pacijente 1Dr Ivana Stašević Karličić Foto: Radmila Briza/ Danas

Ekološki ustanak saopštio je danas da je bivša direktorka klinike „Laza Lazarević“ Ivana Stašević Karličić štedela na hrani za pacijente, a naplaćivala duplo bolničku uslugu.

Ekološki ustanak insistira da se maltretman koji su zaposleni i pacijenti trpeli za vreme mandata Stašević Karličić obelodani i da ona odgovara za svoje krajnje nehumano postupanje.

Navedeno je da podaci o javnim nabavkama za hranu, dostupni na sajtu klinike, pokazuju progresivno smanjenje budžeta za ishranu pacijenata iz potpuno nepoznatog razloga, što znači da je na isti broj pacijenata, sa povećanjem cena hrane, na njihovu ishranu trošeno je sve manje novca.

„To se odrazilo na kvalitet obroka tako što im je smanjena nutritivna vrednost, a ispod normativa smanjeno je meso i sveže voće i povrće. Zbog toga je veliki broj pacijenata u odeljenjima za vanstandardnu uslugu razvio simptome pothranjensti“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari