Kako su u "Lazi Lazareviću" reagovali povodom imenovanja Ivane Stašević Karličić za državnu sekretarku 1Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

U sva tri sindikata Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“ nisu se još oglašavali povodom imenovanja bivše v.d. direktora te zdravstvene ustanove Ivane Stašević Karličić za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja.

Kako su poručili za Danas, oni u ovom trenutku nemaju komentar u vezi sa tim.

Istovremeno, Marija Katanić, specijalista psihijatrije i pomoćnica direktora za medicinske poslove, kaže za Danas da svoju poziciju smatra apolitčnom te da, takođe, nema komentar na isto pitanje.

„To imenovanje spada u skup društvenih prilika koje se svakodnevno dešavaju“, navela je ona.

Podsetimo, bivša v.d. direktorka Klinike za psihijatrijske bolesti „Dr Laza Lazarević“, dr Ivana Stašević Karličić, imenovana je za državnu sekretarku u Ministarstvu zdravlja, objavio je Službeni glasnik.

Laza
Foto: R. Marković

Vlada je rešenje o postavljenju usvojila 15. juna.

Vlada Srbije je u junu 2023. smenila Stašević Karličić posle devetomesečnog štrajka zaposlenih u toj ustanovi.

Oni su u više navrata protestovali ispred Vlade tražeći smenu Stašević Karličić kao i ispred sedišta Socijalističke partije Srbije koja je po navodima zaposlenih, štitila tadašnju v.d. direktora klinike „Dr Laza Lazarević“.

Tadašnja ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je da je ona predložila da se smeni Ivana Stašević Karličić sa mesta direktorke psihijatrijske klinike „Laza Lazarević“.

Grujičić je tada rekla da su 23 lekara napustila kliniku, a nakon što je Ministarstvo zdravlja analiziralo sve, upućen je predlog da se smeni direktorka te ustanove Ivana Stašević Karličić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari