Hapšenja u Preševu u Šilovu: Sumnja se da su zaposleni u Domu zdravlja izdavali lažna lekarska uverenja za upravljanje motornim vozilom 1Foto: Dušan Pešić/Danas

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su N. M. (58), odgovorno lice jedne auto – škole u Preševu, kao i zaposlene u Domu zdravlja Šilovo S. S. (55), D. J. (63) i S. P. (35), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja, dok će protiv još dve osobe biti podnete krivične prijave u redovnom postupku, javlja Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Kako se sumnja, N. M. je, tokom 2020. i 2021. godine, predao 20 ličnih karata osoba sa teritorije Preševa i Bujanovca osumnjičenom S. S, koji je, bez njihovog prisustva a uz pomoć D. J, S. P. i još dvoje osumnjičenih, izdavao lekarska uverenja o zdravstvenoj sposobnosti za upravljanje motornim vozilom, a koja su korišćena za polaganje vozačkih ispita i produženje vozačkih dozvola.

Osumnjičenima N. M. i S. S. je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu, dok će D. J. i S. P, uz izveštaj o hapšenju, biti sprovedeni tužilaštvu.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari