Kad je kanadski premijer Stiven Harper pokušao da objasni zašto je dalaj lamu primio u svojoj kancelariji u Otavi, bilo je očito da želi da iskaže poštovanje tibetanskom lideru u izgnanstvu. Na Harperovu nesreću, objašnjenje je bilo prilično trapavo: „Sreo sam se s dalaj lamom u mojoj kancelariji jer ja sve ljude primam u mojoj kancelariji.

Kad je kanadski premijer Stiven Harper pokušao da objasni zašto je dalaj lamu primio u svojoj kancelariji u Otavi, bilo je očito da želi da iskaže poštovanje tibetanskom lideru u izgnanstvu. Na Harperovu nesreću, objašnjenje je bilo prilično trapavo: „Sreo sam se s dalaj lamom u mojoj kancelariji jer ja sve ljude primam u mojoj kancelariji. Ne znam zašto bih se krio u hotelskoj sobi da sretnem dalaj lamu. Znate, on nije kol-gerla“.
Harper je, shvativši šta je rekao, brzo dodao: „Kao što sam naveo, on je međunarodno poštovani duhovni vođ“. Kina optužuje dalaj lamu za separatizam i od svetskih lidera očekuje da mu ne daju publicitet. Nemački kancelar Angela Merkel srela se s njim u septembru, ali samo privatno, a Vatikan je u novembru otkazao njegov susret s papom Benediktom XVI.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari