Košarkaši Hemofarma izvanrednom igrom ubedljivo su savladali Crvenu zvezdu u 3. kolu druge faze Evrokupa, čime su napravili dugačak korak ka samoj završnici ovog takmičenja.

 

Hemofarm – Crvena zvezda 88:73

 (17:18, 27:21 27:12, 17:22)

Dvorana: Milenijum. Sudije: Muzakis (Grčka), Peres Nis (Španija), Latisevs (Letonija). Gledalaca: 3.500.

Hemofarm: Pavković 16, Despotović 2, Joksimović 8, Božović9, Marković 13, Savović, Krstović 12, Mačvan 15, Petrović, Borisov 10, Marjanović3, Bader.

Crvena zvezda: Kešelj 9, Kikanović, Kovač9, Marinović8, Stević2, Dragićević 6, Milošević 1, Ovens 9, Šepa, Štimac 12, Bakić14, Bjelica 3.

 

Odlična tranzicija i dobar kontranapad Hemofarma, bili su osnovni razlog što su Vrščani u sedmom minutu poveli 13:9. U redovima crveno-belih Marinovićje održavao svoj tim u rezultatskom priključku. Primetivši da Kešelj kasni sa postavljanjem u odbrani, Krstovićje sa dve trojke i jednim vrhunskim ulazom potpuno onespokojio krilo Zvezde. Ipak, crveno-beli su delotvornim presingom u poslednjim minutima prve deonice otišli na startni minut odmora sa prednošću od 17:18. Brza distribucija lopte i siguran šut sa poludistance omogućili su Hemofarmu da za tili čas napravi seriju 15:3. Ipak, Zvezda je kvalitetnim presingom i trojkom Kešelja uz zvuk sirene na kraju poluvremena smanjila na pet poena razlike 44:39.

Vojvođanska idila je u potpunosti zavladala u trećeoj deoniici. Markovićje rutinski probijao prvu liniju protivničke odbrane, tako da je njegovim saigračima jedino preostalo da iskoriste brojne upotrebljive pasove. Zvezda je fanatičnom borbenošću u kojoj su prednjačili Kovači Bakićuspela da u 34. minutu smanji prednost na svega devet poena 73:62. Ipak, u nedostatku klasičnog pleja (Marinovićse povredio u 23. minutu), crveno-belima nije dugo trebalo da kapituliraju.

Stevan Karadžić, trener Hemofarma: Većna poluvremenu je trebalo da vodimo sa deset ili 12 poena razlike… Šteta je što na kraju razlika nije bila 20 poena jer smo je svojom igrom zaslužili.

Svetislav Pešić, trener Crvene zvezde: Možemo samo da budemo zadovoljni rezultatom jer smo bili na rubu klasične katastrofe… Možda bi i bilo bolje da smo izgubili sa 30 razlike, pa da znamo gde se nalazimo. Ovako, opet ne znamo, opet smo u oblacima, opet mislimo da smo mi Crvena zvezda iz Beograda, a u stvari smo samo crveni, a da bi bili Zvezda treba nam puno više.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari