Hitno upozorenje meteorologa: Slede jaki pljuskovi, grmljavina i grad 1Foto: (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC)

Hitno upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) glasi da se na području Žagubice i okoline očekuje jak pljusak, grmljavina i grad.

To, međutim, nije sve jer na sajtu RHMZ stoji i upozorenje za čitav dana da se pljuskovi i grmljavina očekuju na području čitave Srbije, dok će lokalno oni biti obilniji i uz grad.

Time se nastavlja ovaj dugi niz dana koji su nam doneli izrazito promenjivo vreme, svakodnevne pljuskove i grmljavinu.

Hitno upozorenje meteorologa: Slede jaki pljuskovi, grmljavina i grad 2
Foto: Sajt RHMZ

Prema prognozama meteorologa iz Weather2Umbrella, do kraja dana biće promenjivo oblačno, sparno i nestabilno, sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

„Biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, pri čemu bi u veoma kratkom vremenskom intervalu palo i preko 30 milimetara kiše po kvadratnom metru, lokalno i preko 50. Vetar slab, promenjivog pravca ili jugoistočni. Maksimalna dnevna temperatura kretaće se od 21 do 27 stepeni. Krajem dana na severu smanjenje oblačosti“, piše na zvaničnoj Fejsbuk stranici te kuće.

Kako se dodaje, u Beogradu, takođe, promenjivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

„Na širem području grada biće uslova za grmljavinske oluje sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima. Vetar slab, promenjivog pravca. Dnevna temperatura biće 24 stepena“, stoji u prognozi Weather2Umrella.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari