Hoće li palme na Kalemegdanu dočekati proleće? (VIDEO)

Sadnja novog drveća na Kalemegdanu, osim šire javnosti iznenadila i stručnjake

Ostavite komentar


  1. Bez stresa braćo i sestre, Vesić zna šta radi. Sad palme, a na proleće nam donosi more ispod Kališa! Lele, oni u Sopotu će da puknu od muke.

  2. Palma je vizuelno jako skromna biljka. U poredjenju sa našim vrstama u parkovima, da ne govorimo u poredjenju sa egzotičnom vrstom Ginko biloba, na primer.. Debilijana,,,,

    1. ginko je dobra ideja. em je lepo drvo, em uspeva u beogradu (park kod klinike u tirsovoj npr) plus lisce je dobro za mozak naroda da ne zaboravi sva obecanja, lazi i bahatosti vlasti

    1. Sama cinjenica da postoji ogroman broj palmi od kojih neke odlicno podnose niske temperature i odavno rastu u Beogradu je dovoljno da se diskredituje izjava gospodjice Jeftovic

      Marija Joncic bar zna o cemu prica zena i njena kritika je mnogo vise na mestu ali je diskutabilno insistirati na tome da tropske biljke ne pripadaju na parku/tvrdjavi koja je vekovima bila pod i dobrim delom izgradjena od Osmanskog carstva.

      To je dobrim delom stvar ukusa, a cinjenica da dobar deo kriticara pljuje po ovome jer ih palme asociraju na letovanje ne znaci da su palme same po sebi pejzazno inferiorne

      1. Nema teorije da prežive bez specijalno obezbeđenog grejanja za koren i ima ih u par beogradskih vrtova, ali samo u takvim uslovima. Prvi mraz i temperature ispod nule i nema ih. Imam iskustva, znam šta pričam. Poenta je u bačenim parama poreskih obveznika i beskonačnom iritiranju Beograđana . Vesić vršlja po Beogradu od ’97. Strašno!

  3. „Dok palme njišu grane i cela varoš spi“…su reči koje opisuju svakodnevicu u Beogradu.
    Mi kap da smo degustirai ogromne količine „zdrave Jovanjičke hrane“ pa kao deca cveće očekujemo da će se kroz „samospoznaju“ ljudi na vlasti prpmeniti.
    Neće sigurno, ovo i nisu došli na vlast da je menjaju i učine boljom već da se lično okoriste.
    Tužno, tužnije a na žalost, ovo nije „južnije“ već je u Beogradu!

  4. Palme su mogle da im padnu na pamet samo tokom kolektivnog gostovanja u Jovanjici, nema drugog objasnjenja

  5. Kakve su sve bukve opstale u Biogradu, a nece nesvrstane palme…!!? Sve sto posade , ima procenat primanja oko procenta BDP…!!

  6. Palme će sigurno opstati.Kada se na njih nakači novogodišnja rasveta koja će ih grejati od Oktobra do Marta.

  7. Palme su nekako sitne… Baobab ili sekvoja bi „vršile posao“, em su velika drveta, em žive hiljadama godina, pa bi tako i spomen na Vesića i ekipu trajao, trajao…

  8. Film „Specijalno vaspitanje“ kada Sirće pita Miću Tomića dok sade palmu u krugu popravnog doma:“ Druže upravniče, a šta ćemo sa palmom kada padne sneg“? Mala „skica“ koja opisuje besmisao nekih postupaka.
    Inače, ja sam čuo da će u Karađorđevom parku da posade baobab.

  9. Još jedno u nizu Vesićevih diletantskih uveseljavanja Beogradjana. Smrzle se palme ili ne, njega ne dotiče, bitno je da zaradjuje na tim glupostima koje mu mi gradjani dozvoljavamo.

  10. „Druže direktore, a šta će da bude sa palmom kad padne sneg?“ (Sirće, Specijalno vaspitanje)

  11. Koliko vidim sa slike zasadili su Coton palme sa sirokim listovima. Kad izdanak smrzne i kad padne sneg od dvadeset santimetara one postaju krte i lome se kao staklo. Koji strucnjak je proracunao da se klima promenila i da postaje sub kontinentalna. Palma moze da izdrzi do petnaest stepeni ispod nule. Sta ce da se desi kad bude bilo trideset ispod nule i pola metra snega? Hoce li se Vesic poturiti da drzi grane da ne otpadaju? Mia culpa -Mia culpa.

  12. Nisu sve palme tropske biljke, sta vise, mnostvo vrsta su mediteranske i kontinentalne biljke, od kojih nekolicina sasvim dobro podnosi kontinentalne zime poput ovih nasih. Dakle , cemu toliko zgrazanje? Nista ne fali da Beograd dobije koju palmu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.