Predstavnici Sindikata „Kips Polimka“ odbili su rješenja o produženju socijalnog programa, koja im je nedavno uručio vlasnik. Umjesto socijalnog programa, oni traže posao. Potpisivanjem kupoprodajnog ugovora sa Vladom i fondovima, vlasnik se obavezao da preuzme 50 radnika „Polimke“. Na nedavnoj konferenciji za novinare radnici su poručili da vjeruju da vlasnik namjerava da otvori tržni centar u njihovom preduzeću, ali ne i da njih zaposli.

Blagoje Đurišić, predstavnik Sindikata „KIPS – Polimka“ rekao je da su očekivali da će ih vlasnik pozvati da rade 1. avgusta ove godine, što se nije desilo. „Poslije protesta radnika, krajem septembra, Dragan Lajović, direktor Fonda za razvoj, pružio je zaposlenima uvjeravanja da se strpe naredna tri mjeseca i sačekaju da se novi vlasnik pripremi za posao u Beranama, i obećao da će oni za to vrijeme primati po 200 evra pomoći svakog mjeseca. U međuvremenu, umjesto rješenja za radni angažman dobili smo pisana obavještenja da se za nas socijalni program produžava, a u saznanju smo da će otvaranje „Kipsovog“ tržnog centra u Beranama sa nekom novom radnom snagom početi narednih dana. Sa time se ne mirimo“, rekao je Đurišić.

On je dodao da radnici traže radni angažman, jer od 70 evra koje su do sada primali nikako ne mogu da žive. Ponovio je da neće dozvoliti vlasniku da ostvari namjere, makar morali da primijene „nepopularne mjere, i to na sami dan otvaranja tržnog centra“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari