"Horor level pro": Marinika Tepić o najnovijem razvoju situacije u slučaju Nikole Petrovića 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Mrinika Tepić, oglasila se putem društvene mreže „X“ o odluci Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da krivično ne goni kuma predsednika Srbije, Nikolu Petrovića zbog saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao marta poršle godine.

Tepić je na svom „X“ nalog podelila video njenog obraćanja u Skupštini Srbije iz juna prošle godine u kom je navela načine na koje bi Nikola Petrović mogao da izbegne krivičnu prijavu.

„Da li je tačno da će nalaz sa VMA Nikola Petrović pokušati da ospoti tako što je u Nemačku poslao na analizu vlas kose a onda je ta vlas čudom utvrdila da on nije koristio narkotike? Da li će možda i analiza Meklarena da utvrdi grešku u kočionom sistemu?“, zapitala je u junu 2023. Marinika Tepić.

Kako je navedeno u saopštenju Prvog osnovnog javnog tužilaštva Petrović nije sporio da je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi, ali je izneo sumnju u rad kočionog sistema na njegovom vozilu, zatim sumnju u testiranje na psihoaktivne supstance, a kao potvrdu svoje odbrane priložio je mišljenje ovlašćenog servisera za svoje vozilo u vezi kočionog sistema za taj tip vozila.

„Ne može sa sigurnošću utvrditi da li je osumnjičeni upravljao svojim vozilom i pod dejstvom opojnih droga, s obzirom na to da postojanje metabolita kokaina u urinu ne određuje vreme kada je kokain konzumiran, već samo pokazuje da je kokain prisutan u urinu, ali ne i u krvi“, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Tepić je celu ovu sitaciju na društvenoj mreži „X“ okarakterisala kao „Horor level pro“.

„Još 13.juna 2023. pitali smo u Skupštini da li će Vučićevog kuma Nikolu Petrovića da vade od krivičnog gonjenja zbog saobraćajke pod alkoholom i kokainom pomoću – naknadne analize vlasi kose, ali i KOČIONOG SISTEMA!“, napisala je Tepić.

„I baš tako mu je sada tužilaštvo ‘oprostilo’!“ dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari