Hrvatska: Uskok optužio grupu krijumčara migranata, među njima dva srpska državljana 1Migranti, ilustracija, arhiva Foto: BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS (Arhiva - 2015.)

Uskok je podigao optužnicu protiv petoro hrvatskih, dvojice srpskih i jednog bosansko-hercegovačkog državljanina koje sumnjiči da su u šest navrata iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku nezakonito prebacili najmanje 61 migranta.

Četvorica organizatora za krijumčarenje su primili najamanje 28.700 eura, objavio je Uskok, a prenosi Hrvatska radio-televizija.

Tužilađtvo tvrdi da je zločinačku organizaciju okupio prvoosumnjičeni krajem februara u Zagrebu, nakon što je s nepoznatim osobama iz inostranstva dogovorio nezakonito prevođenje stranaca preko granice za najmanje 600 eura po osobi.

Migrante koji su granicu prelazili iz BiH preuzimali su na području Topuskog i Gline, vodili ih do Zagreba, a potom do Kraljevca na Sutli u blizini hrvatsko-slovenačke granice.

Uskok sumnja da su optuženi migrante preuzimali na granici s BiH, te ih prevozili do Zagreba i smeštali u kući navodnog organizatora krijumčarskog lanca. Od tamo bi ih ponovno preuzimali i prevozili do dogovorenog mjesta, kažu u Tužilaštvu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari