Humanitarna izložba u galeriji „Sanjaj” – Nele i Fondacija Mozzart za pomoć malom Andreju 1Foto: Branko Starčević

Pogled srcem nastavlja da se širi kroz nove humane misije. Fondacija Mozzart pod ovim sloganom je započela rad pre skoro godinu dana, a jedan od članova njenog Upravnog odbora je dr Nele Karajilić.

Mozzartovo filantropsko nasleđe dugo je više od dve decenije, a čuveni umetnik mnogo puta do sad je učestvovao u humanitarnim akcijama. Solidarnost je ovoga puta oslikana na jedinstvenoj izložbi u galeriji „Sanjaj”, kada je Fondacija Mozzart otkupila umetničku sliku, a novac je usmeren za pomoć malom Andreju Đorđeviću, koji ima 13 godina, nepokretan je i neophodna su mu posebna ortopedska pomagala.

„Svi težimo osećaju zadovoljstva, a on se dostiže kada uspeh i sreću podelimo sa drugima. Naš mali znak pažnje može nekome učiniti život boljim ili ga čak može spasti. Drago mi je da smo i tokom ovih praznika učinili dobro delo”, naglasio je Nele.

Sanja Bjelanović Janković, osnivač galerije „Sanjaj“, istakla je da su umetnici Marko Kusmuk, Milica Živadinović, Snežana Petrović, Sonja Radan, Veljko Valjarević i Damjan Kovačević poklonili svoja umetnička dela za humanitarnu izložbu, a ukupno je prodato šest slika – tri grafike, jedan print i dva ulja na platnu.

„Kad god sprovodimo humanitarne akcije, veliko je pitanje kome uručiti donaciju”, rekao je Nele. „U dogovoru sa našim prijateljima iz Fondacije Mozzart, odlučili smo se za dečaka kome je pomoć u ovom trenutku preko potrebna. Uvek mi je toplo oko srca kad vidim u ljudima snagu i rešenost da pomognu.”

Galerija „Sanjaj” postoji dve godine, a vrlo brzo je pronašla svoje mesto na umetničkoj sceni Beograda. Najviše promovišu mlade umetnike koji su donekle afirmisani, pa stvaraju uslove za njihovu popularizaciju u Srbiji i regionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.