Humanitarna trka, kuvanje i bazar za Subotičane kojima je pomoć potrebna 1Subotica. foto: Natalija Jakovljević

Neformalna grupa „Naše malo nekom je sve“ ovog vikenda organizuje humanitarnu trku i humanitarno kuvanje i bazar za Subotičane kojima je pomoć potrebna – za Leonu, Melindu i Lea.

Grupa građana gotovo svake nedelje organizuju razne akcije humanitarnog karaktera u kojima učestvuje sve veći broj Subotičana, od raznih bazara, do koncerata.

U Humanitarnoj štafeti Subotica – Beograd učestvuje sedam takmičara-trkača, a učesnici bi trčali naizmenično, jedan učesnik trči deonicu od 5 kilometara, a smena učesnika bi se odvijala na svakih 5 kilometara.

Humanitarna štafeta počinje u subotu, 22. oktobra, start trke je u 6 časova, polazak je od kružne fontane u centru Subotice, a krajnja tačka odredišta je Beograd – Hram Svetog Save.

Humanitarna trka, kuvanje i bazar za Subotičane kojima je pomoć potrebna 2Humanitarna trka, kuvanje i bazar za Subotičane kojima je pomoć potrebna 3

Očekivano vreme do dolazka na krajnju tačku u Beograd je u nedelju, 23. oktobra, između 8 i 10 sati.

„Svrha ove štafete je skretanje pažnje javnosti na devojčicu Leonu Kovač rođenu 2020. godine, a prikupljanje sredstava se odvija preko Fondacije „Budi human“, pod rednim brojem 1.125“, navodi ovo udruženje.

Dodaju da roditelji nisu u mogućnosti da obezbede adekvatnu količinu finansiskih sredstava koja su Leoni potrebna za lečenje pa na ovaj način održavanjem trke skreću pažnju svim humanim ljudima da im pomognu kako bi njihova devojčica rasla zdrava i srećna.

„Da bi ona napredovala u lečenju potrebna su joj sredstva za specijalističke preglede i dijagnostiku, fizikalne, logopedske i defektološke tretmane, za hipoterapiju, kraniosakralnu terapiju, tomatis tretmane, za laboratorijske analize, lekove, suplemente, vitamine, za ortopedska pomagala kao i za putne troškove i smeštaj“, podsećaju u ovoj organizaciji.

Akcija „Humanitarno kuvanje i bazar“ održaće se narednog dana, u nedelju, 23. oktobra, u periodu od 8 do 13 časova, preko puta Tehničke škole „Ivan Sarić“.

„Subotičane očekuju ukusni kuvani obroci po ceni od 200 dinara po porciji, nakon 12 časova, kao i bogat zabavni program za decu, puni štandovi, gde će sigurno naći nešto što im je potrebno i to po ceni koju sami odrede“, poručuju organizatori.

Sredstva prikljupljena tog dana, uplaćuju se na račun Fondacije za Leonu, Melindu i Lea.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari