I dalje traje potraga za lopovima koji su iz Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju odneli 20 kompjutera i pet projektora 1Foto: V.Ristić/Danas

Iako se provala u zgradu Gimnazije desila u noći između trećeg i četvrtog jula, do sada nisu otkriveni provalnici koji su naneli štetu veću od jednog miliona dinara. Policija  i dalje traga za počiniocima ove teške krađe, saznaje Danas.

U toku noći između 3. i 4. jula od strane NN lica izvršeno je krivično delo teška krađa na štetu Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, na taj načun što su NN lica iskoristila okolnosti nefunkcionalnosti mehanizma za zaključavanje PWC prozora u učionici, koja se nalazi u suterenu škole, nakon čega su iz više učionica otuđili 20 laptop računara i pet projektora, potvrđeno je Danasu u nadležnom tužilaštvu u Vranju.

Formiran je predmet, a potom je usledio nalog tužilaštva o izvršenju DNK veštačenja, uzetih uzoraka sa lica mesta, kao i preduzimanje drugih radnji radi otkrivanja NN izvršioca krivičnog dela.

Vrednost otuđene kompjuterske opreme i drugih tehničkih uređaja procenjuje se na 1,35 miliona dinara.

Nepoznati provalnici provalili su u zgradu škole kada u njoj nije bilo noćnog čuvara, a pretpostavlja se da su imali informacije gde se vredna računarska oprema nalazi.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari