I ove godine Zrenjaninci konkurišu za zamenu stolarije, kotlova i solarnih panela 1Foto: M.P./Danas

Prošle godine je blizu 300 Zrenjaninaca konkurisalo za neku od subvencija kojima se podstiče zamena stolarije i ugradnja efikasnijih kotlova za grejanje a sada je u toku novi konkurs energetske sanacije stambenih objekata, sa još više mogućnosti.

Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava domaćinstvima i stambenim zajednicama za energetsku sanaciju stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada Zrenjanina otvoren je do 31. jula.

Predmet sufinansiranja obuhvata zamenu spoljnih prozora i vrata za porodične kuće i stanove, zamenu spoljnih prozora za stambene zgrade, postavljanje i nabavku materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača za porodične kuće, postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, tavanica i podova za stambene zgrade i postavku materijala za termičku izolaciju tavanica poroidčnih kuća.

Sem toga, može se konkurisati za subvencije za nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas, grejača prostora, ili zamenu postojećeg grejača efikasinijim, zatim nabavku kotlova na bio masu, zamenu postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, radijatora i pratećeg pribora, nabavku i ugradnju toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema, nabavku i ugradnju solarnih kolektora.

Način realizacije dodeljenih sredstava objavljeni su na sajtu grada u rubrici Konkursi i oglasi.

Obaveštenja u vezi sa javnim pozivom mogu se dobiti pozivom na 066/866-01-92, ili na i-mejl [email protected].

Prošle godine Zrenjanin je organizovao konkurs za zamenu spoljnih prozora i vrata, sa pratećim građevinskim radovima, kao i zamenu kotlova na prirodni gas u kućama koje poseduju sistem centralnog grejanja.

Uslove konkursa je ispunilo 97 zainteresovanih Zrenjaninaca za zamenu kotlova i 188 za zamenu prozora i vrata.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari