I posao i otkaz uz blagoslov crkve

Kako je u Nacrtu izmena Zakona o visokom obrazovanju rešen problem neusklađenih propisa Univerziteta u Beogradu i Bogoslovskog fakulteta

Ostavite komentar


  1. Izjava Gospodina Lipkovskog: „Oni koji se sa ovim ne slažu mogu sebi da postave pitanje kako bi se proveo nastavnik Biološkog fakulteta koji bi u svom naučnom radu odricao Darvinovu teoriju evolucije.“, kojom pokusava da objasni razliku izmedju Bogoslovkog i ostalih fakulteta je potvrda da Bogoslovskom fakultetu NIJE mesto na Univerzitetu. Zasto? Pa jednostavno zato sto se na njemu izucava DOGMA, a na fakultetima NAUKA!

  2. Наравно да Црква треба да одлучује ко ће предавати на Богословског Факултету! И мора јако водити рачуна о томе. Не би било лоше и проветрити мало, јер поједини професори се нису показали као достојни и морални.

  3. Država treba da finansira nauku o vodi, a da „nauka“ o svetoj vodici i ostalim čudesima bude samofinansirajuća.Pošto metar kubni česmovače crkva preprodaje po stostrukoj vrednosti, a profit je oslobođen poreza .sredstava i te kako imaju. Ako im treba još više para,nek vodu pretvaraju u vino .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.