I prosvetari iz srednjeg Banata na protestu u Beogradu 1zvonimir jović

Na teritoriji srednjeg Banata u 27 škola jutros su u štrajk upozorenja stupili prosvetni radnici, članovi Unije prosvetnih radnika Srbije.

„U 14 škola, u kojima je ostavrena saradnja sa direktorima, zvonilo je na 30 minuta, koliko časovi traju u štrajku. U 13 škola zvonilo je na 45 minita ali su naši članovi izlazili posle 30 minuta. U jednoj ustanovi, Domu učenika, štrajk nije organizovan“, kaže Zvonimir Jović, potpredsednik Unije prosvetnih radnika Srbije.

Za Beograd je krenulo stotinak članova sindikata koji će sa svojim kolegama iz cele Srbije protestvovati sa zahtevima da se smanji broj učenika u odeljenju, uvedu platni razredi, izmene zakoni iz oblasti obrazovanja.

„U nekim školama je bilo problema sa odlaskom na protest, a u jednoj su naši članovi odustali, jer je direktor smatrao da će se protestima, s obzirom da je škola mala, dovesti u pitanje njen opstanak. To ćemo raspraviti na našim organima. Ako su naši članovi sa nama, onda su sa nama. Ako ne, neće biti članovi i to je to“, kaže Jović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari