Identifikovano četvoro dece kao žrtve trgovine ljudima 1Foto: FoNet Katarina Tomović

Kancelarije Zaštitnika građana je danas saopštila da je Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima na osnovu njegove prijave identifikovao četvoro dece koja su bila žrtve trgovine ljudima, odnosno očevi su ih eksploatisali prinudom na prosjačenje.

U saopštenju je navedeno da je Zaštitnik građana u januaru, na osnovu saznanja iz medija da je policija u Beogradu uhapsila oca zbog zanemarivanja i zlostavljanja svoje petoro dece koju je primoravao da prose, od Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima tražio informacije o postupanju u tom slučaju, a od Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu da ga izvesti o okolnostima lišenja slobode oca.

„Centar za zaštitu žrtava trgovine ljudima obavestio je Zaštitnika građana da je po prijavi tog organa pokrenuo postupak identifikacije petoro maloletne dece zbog sumnje da su eksploatisana prinudom na prosjačenje, i identifikovao četvoro kao žrtve trgovine ljudima“, saopšteno je iz kacelarije Zaštitnika građana.

Ombudsman je po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Gradskog centra za socijalni rad Beograd, kod kojih nije utvrdio propuste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari