Ideološki nacionalizam u XXI veku – Brexit & Co.

Ostavite komentar


  1. Zaboravljate dva razloga iz kojih EU propada, a zbog kojih je napravljena:

    1- kapitaizam i konkurencija, slobodno trziste i kretanje robe – pretvorilo se u diktaturu monopolista i stalnu regulaciju neizabranih birikrata koji potpuno unistavaju i kapitalizam i slobodno trziste.
    2- EU je napravljena da zastiti Evropljane i evropski nacin zivota, a ne da postane pravni okvir za novu Otomansku invaziju i da unisti tradicionalne brednosti Hriscanstva i Evropskog coveka.

    Dakle – EU se pokazala kao neprijatelj svega zbog cega je nastala.
    Nije EU kolonija UN, niti moze biti poligon za nametanje makrsisticke ideologije!

  2. Odlican clanak. Velika Britanije (ne Engleska) se vraca 100 godina unazad. Poslednje zagovaranje nacionalnih drzava je bila podrska rasparcavanju Jugoslavije, Sovjetskog Saveza i Cehoslovacke. A onda je ostala BiH tj. opet visenacionalna drzava u malom sto je nelogicno i protiv trenda. E sada po britanskoj logici Severna Irska, Skotska i Vels treba da se osamostale a ne daju im. Takode Katalonija unutar zaostale kraljevine Spanije, pa Baskija itd. Kad se jednom krene tom nacionalnom pogresnom logikom, kraja nema!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. i 26. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.