Igor Božić: Jugoslavov naslednik 1Igor Božić Foto: Medija centar

Tabloidi „trljaju ruke“ ovih dana i naslađuju se kadrovskim promenama na TV N1, jednoj od retkih koja nije pod kontrolom vlasti.

„Žaklina oterala Jugoslava“, „Rasulo na Đilasovoj televiziji“, „Ćosića najurili sa N1“, neki su od naslova koji su se pojavili nakon vesti da je direktor programa od osnivanja Jugoslav Ćosić podneo ostavku i dao otkaz, te da je otišla i najnagrađivanija novinarka N1 Jelena Zorić.

Novi direktor je Igor Božić, koji je od osnivanja bio izvršni producent ove medijske kuće, saopštila je Adria news.

Božić je u prvoj izjavi istakao da kadrovske promene neće uticati na uređivačku politiku N1.

„Ostajemo dosledni profesionalnim standardima i nastavljamo da radimo u javnom interesu kao i do sada“, obećava Božić, koji je u intervjuu za naš list februara ove godine, povodom konferencije za novinare na kojoj je premijerka Ana Brnabić optužila N1 da podriva vakcinaciju protiv korone, poručio da vlast ne može da kontroliše N1.

„Od kada smo počeli da radimo, bili smo američka TV, CIA TV, strani plaćenici, domaći izdajnici“, podsetio je Božić, dodajući da nikada u Srbiji odnos prema novinarima nije bio idealan, „ali se nikada nije ovako otvoreno priznavalo da se krše zakoni i Ustav“.

Gledaoci koji gledaju i vole N1, znači, ne bi trebalo da strahuju posle da se „i N1 prodao Vučiću“. Za one koji ih ne vole, oni će i dalje biti „Đilasova“ ili „američka“ TV.

Profesionalna biografija Igora Božića je impresivna.

Karijeru je počeo na Studiju B, najpre radiju, potom TV.

Na BK TV nastavio je da se bavi reportažama, TV duelima i uređivanjem vesti.

Verovatno najpoznatija bila je njegova emisija „Tet a tet“ iz 1997, u kojoj su se najpre verbalno sukobili Vojislav Šešelj i advokat Nikola Barović, koji je lidera radikala posle niza uvreda polio vodom.

Barović je zatim pretučen, za šta je osuđen Šešeljev telohranitelj.

Božić zatim prelazi na B92, gde je proveo 11 godina.

Vodio je debatne emisije i vesti, uređivao informativni program.

Bio je i glavni urednik prvog kanala vesti u Srbiji „B92 Info“.

Pisanim novinarstvom bavio se u Blicu, kao odgovorni urednik. Čak je radio i na javnom servisu, RTV Vojvodini, kao urednik informativnog programa.

Rođen je 1972. u Beogradu. Već 20 godina je u braku sa novinarkom Svetlanom Božić Krainčanić i imaju ćerku.

Slobodno vreme provodi sa porodicom i prijateljima, a leti obožava da pravi roštilj. Voli filmove i muziku, posebno indi pravac iz devedesetih godina. Voli i sport, naročito skijanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari