Igor Novaković, zamenik predsednika Skupštine grada i šef niških socijalista, osuđen za zloupotrebu službenog položaja 1Foto: Viši sud Niš

Viši sud u Nišu osudio je zamenika predsednika Skupštine grada Niša i predsednika niških socijalista Igora Novakovića na kaznu zatvora od godinu dana i šest meseci zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja koje je izvršio dok je bio direktor “Jugoistoka”.

U Višem sudu kažu da je presuda prvostepena i nije pravosnažna, te da ubuduće može biti potvrđena ili ukinuta.

Novaković kaže da mu presuda nije dostavljena, da prvostepeni postupak još nije završen, da postoji prezumpcija nevinosti i da svojim komentarima ne želi da utiče na dalji tok postupka.

Novaković je uhapšen u januaru 2015. zbog sumnje da je u avgustu 2013. godine obustavio postupak javne nabavke sa beogradskim Institutom za istraživanja i projektovanja u privredi i bez raspisivanja novog tendera i potpisivanja ugovora angažovao „CIM grupu“ za obavljanje menadžerskih usluga u preduzeću, a potom navodno učestvovao u „izvlačenju“ novca koji je uplaćivan iz „Jugoistoka“ preko dve „fantomske“ firme.

On je negirao optužbe.

Novaković je bio direktor „Jugoistoka“ od novembra novembra 2012. do marta 2014. godine, kada je razrešen zbog, kako je navedeno, „uočenih propusta u rukovođenju“.

On je za naš list tada kazao da je smenjen jer se suprotstavio centralizaciji i beogradizaciji EPS-a, na štetu „Jugoistoka“ i drugih privrednih društava, kao i potezima koji vode ka privatizaciji ovog preduzeća.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari