Imunolog Borislav Kamenov: Država mora da vrati poverenje u vakcine

Ruska i kineska vakcina manje rizične od "Fajzerove"

Ostavite komentar


  1. Nema vremena,za bilo sto.Drzava je svojim visedecenijskim propagiranjem kako ulazak u EU nema alternativu,izgubila svaki vid poverenja gradjana.
    Te necemo moci da okrecemo vise a ni manje prasice i ostale ljubimce na raznju,te pecare za destilaciju alkohola odlaze u staro gvozdje,te ovo i te eno samo dovodi do toga da gradjani postaju sve jogunastiji i tvrdoglaviji a sto je najgore tom trendu se ne nazire kraj.

  2. Za tvrdnju ovog imunologa ili sta god da je prva tacka je da imamo drzavu…Ostalo ne bi trebalo da bude problem kada budemo imali drzavu a ne pačavru koju su napravili ovi nepismeni idoti kupljenih i falsifikovanih diploma..!

  3. Ako je ruska vekcina tako dobra sto je Putin nije primio nego sedi u bunkeru???

  4. Poverenje u vakcine može da se stekne ( i povrati ) samo u jednom slučaju: da se lekari dogovore ( već jednom ) šta će da pričaju narodu po raznim televizijama i novinama. Svakodnevno gledamo i čitamo da dva lekara imaju tri stava i mišljenja. Dosta više STRUKO JEDNA!

  5. Prva razumna i u činjenicama utemeljena priča nekoga ko promoviše vakcinaciju kao medicinsku meru .Nema uvreda onih koji nisu „apsolutno za “ vakcine ( ravnozemljasi , zatucani , primitivni ,antivakseri) . Mnogo pitanja nije obrađeno ali da bi se obradila potrebni su dani .
    Hvala na odmerenosti .

  6. Ruska vakcina je dobra, jer se zasniva na principu koji je jako dobro poznat, samo su specificni antigeni za druge bolesne zamenjeni COVID antigenima. Ovaj pristup po svoj prilici nece imati nekih posebnih i specificnih problema.
    Fajzerova vakcina ima veliki logisticki problem – cuvanje na -80 stepeni, bice veoma problematicno organizovati ravnomerno dopremanje vakcine sirom jedne zemlje sa ovakvom infrastrukturom. Doduse ‘ona njegova plava’ svako malo sece neke vrpce i objavljuje kako je jos 13km nekog puta otvoreno…
    Mart je licna procena autora, moze se biti i optimisticniji (licno nisam) i pesimisticniji – situacija se menja svakodnevno, a cisto sumnjam da Srbija moze da imam ikakvu ulogu u globalnoj raspodeli vakcina, bilo kojih…

  7. Torlak neka se bavi laboratorijskim analizama a mi treba da izgradimo novi Torlak sa novim nazivom SRBOVAKCIN koji bi se bavio sa time, vakcinama, Vucic samo da prepozna da je to dobra investicija, a predpostavljam da bi bila .

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.