Incidenti tokom održavanja Evroprajda: Topovski udari na Autokomandi, rušenje ograde kod Crkve Svetog Marka (VIDEO) 1Foto: Danas/Jelena DIković

Kod Crkve Svetog Marka došlo je do manjeg incidenta kada se mladić koji je stajao među okupljenim protivnicima Prajda na stepeništu tog hrama SPC, potrčao ka učesnicima Evroprajd šetnje i uspeo da probije žičanu ogradu, ali ga je policija odmah uhvatila.

Grupa protivnika Europrajda izazvala je oko 17 časova incident u blizini Veterinarskog fakulteta u Beogradu kada je prema kordonu policije bacila više upaljenih navijačkih baklji i topovskih udara.

Policija je potisnula grupu mladića prema Autokomandi i prema parku u blizini Hrama svetog Save.

Na mesto incidenta došlo je pojačanje policije, nakon čega je uspostavljen red.

Oglasila su se i zvona u crkvi Svetog Marka, a kako saopštava reporterka Danasa sa lica mesta, došlo je do međusobnog dobacivanja između grupe protivnika i učesnika Evroprajda koji su uzvikivali „seks, seks“.

Policija je danas kod Crkve svetog Marka uspela da zaustavi osobu koja je pokušala da probije zaštitnu ogradu i da se približi učesnicima Evroprajda u Bulevaru kralja Aleksandra.

Kako je javio reporter FoNeta, policija je tu osobu lišila slobode.

Grupa policajaca u opremi za razbijanje demonstracija okružila je grupu protivnika Evroprajda koji su na stepenicama crkve.

Trasa Evroprajda ide od Ustavnog suda Srbije do Bulevara kralja Aleksandra, pre Madere, a potom će skrenuti u Beogradsku ulicu, Ulicu Ilije Garašanina do stadiona Tašmajdan gde se održavaju koncerti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari