Psovke, gađanje flašama i sukobi sa policijom: Protivnici Prajda udarali devojke po glavi 1Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Prema nezvaničnim inofrmacijama, dvojica učesnika skupa protiv manifestacije „Evroprajd 2022“ privedena su u blizini Crkve Svetog Marka, javlja reporterka Nova.rs.

Došlo je i do incidenta, nakon što su protivnici Prajda flašama gađali automobile, psovali okupljne novinarske ekipe i ušli u raspravu sa policijskim službenicima.

Kako javljaju mediji, još jedan incident dogodio se ispred zgrade RTS-a kada su protivnici Prajda udarali devojke po glavi.

Naime, dve devojke prišle su demonstrantima kako bi uslikale dešavanja, nakon čega je jedan izleteo iz mase i krenuo da ih udara po glavi, javlja novinarka Nova.rs koja je prisustvovala incidentu.

U tom trentuku, taj deo nije bio obezbeđen policijom.

Nakon napada, devojke su uspele da dođu do policijske patrole i daju izjavu, nakon čega im je rečeno da se udalje.

 

 

 

Ranije danas, jake snage policije blokirale su kod Glavne pošte u Takovskoj ulici tridesetak građana, među kojima je i raščinjeni monah Antonije.

Kako javlja reporterka Danasa,  atobusi iz Niša i Vršca stigli su ispred Skupštine, a veliki broj policijskih službenika izvlači opremu i štitove.

Takođe, pripadnici u policije u kabanicama u ulici Kneza Miloša preprečili su put.

Protestna šetnja biće od 17.30 sati organizovana na trasi od Ustavnog suda do stadiona Tašmajdan, gde će kasnije tokom večeri biti održan koncert, najavili su iz Prajda.

Do sukoba protivnika Prajda i policajaca došlo je u blizini Skupštine Srbije.

Tokom prepodneva raščinjeni monah Antonije pogodio je flašom u stomak snimatelja N1.

Incident je prijavljen policiji koja je od našeg snimatelja uzela podatke.

 

 

 

Upravni sud objavio odluku kojom se odbija tužba zbog zabrane šetnje. MUP je pre nekoliko dana saopštio da su zabranjene obe šetnje – i ona za Prajd, kao i šetnja koja je trebalo da bude svojevrsni „kontraprajd“ – porodična šetnja u organizaciji „antiglobalista“.

Aktivisti kažu da se MUP nije zvanično oglasio o novoj ruti šetnje i da je zbog toga – ona legalna. Pored toga, danas je i iz drugih razloga kretati se kroz Beograd. U centru grada održavaju se i promocija novih oficira Vojske Srbije i kao i „Red Bull F1 Show Run“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari