Info Park: Rast nasilja policije prema migrantima 1Arhivska fotografija Foto: MUP Srbije

Centar za migracije Info Park ukazao je danas da se u Srbiji beleži visok rast nasilja Ministarstva unutrašnjih poslova prema migranatima.

„Do progona migranata sa srpskih ulica do kog dolazi nakon nereagovanja policije i tužilaštva na delovanje radikalnih domaćih ksenofobnih organizacija koje su, nekažnjeno i u dužem periodu sprovodile nasilje u medijima i na ulicama srpskih gradova prema njima“, naveo je Info Park, povodom 18. decembra, Međunarodnog dana migranata.

Direktor Info Parka Gordan Paunović naveo je u saopštenju da bi policija trebalo da reaguje na nasilje koje ekstremisti vrše prema migrantima, a ne da privode migrante i prtkom ih prevoze  u Prihvatni centar u Preševu.

„U Srbiji već duže od godinu i po traje psihičko i fizičko nasilje nad migrantima u policijskom postupanju“, kazao je Paunović.

Međunarodni dan migranata obeležava se 18. decembra jer je Generalna skupština Ujedinjenih nacija tog dana 1990. godine, usvojila Međunarodnu konvenciju o zaštiti prava migranata, migrantkinja i članova njihovih porodica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari