Insajder: Gradilište na kome je poginuo radnik na Vračaru ilegalno

Ostavite komentar


  1. I sam Bog zna koliko je ovakvih ilegalnih gradilišta u Beogradu i celoj Srbiji, a ovi se samo hvale sa svojim gradjevinskim dozvolama i sa „nevidjenim“ procvatom gradjevinarstva.

    Poštovanje Redakciji Danasa

  2. U srcu Vracara ilegalno gradiliste. Pa gde je inspekcija,Vracar je sad SNSovska opstina, neka daju odgovor cije je to gradiliste.

  3. Cuj gradiliste ilegalno,dobar humor.Ima li uopste neko legalno gradiliste ili sva posluju zahvaljujuci korupciji drzavnih organa.Dodjite u Pancevo pa da vidite sta su ilegalna gradilista i inspektore koje su od pocetka karijere zalepili za fotelju,da se ne prehlade radeci na terenu.

  4. Strasno, ali me ne cudi.Ovde je normalno da se radi neprijavljen, a ako trazite samo ono sto je po zakonu-otkaz.Svojevremeno, posle propasti firme u privatizaciji, uspela da se zaposlim u privatnoj, srpsko ukrajinskoj kompaniji koja je prodavala oruzje.Odradila probni rad, stranci konstatovali da sam zadovoljila, ali nasi suvlasnici me nisu prijavili.Obecavali iz meseca u mesec, isla biciklom na posao jer nisam imala prava da kupim ni kartu za zaposlene.Posle8 meseci decidirano zahtevala prijavu,odmah sutradan mi rekli da vise ne dolazim.Interesantno, oba „nasa“ suvlasnika bila zaposlena u javnim preduzecima.Zalila se svima, od gradonacelnika, gradskog.pokrajinskog i republickog zastitnika-nista.Prijavila inspekciji, oni rekli da me nikada nisu videli!!Htela da tuzim, Ukrajinci mi diskretno rekli da „ne mogu biti svedoci,jer je u pitanju zajednicka firma“.Dakle, bila sam kolateralna steta.Pisala svim novinama, niko mi nije odgovorio.To je Srbija.

  5. I bilo je potrebno 1 cas i 35 minuta,da se obavesti Inspektorat rada od strane PS…Uhodavaju se,uvezuju i digitalizuju,pa treba vreme…

  6. Bas oni koji najvise galame da su protiv ilegalne gradnje, kao gradski menadzer i slicni, su izgleda najvweci sponzori nelegalne gradnje. Kao da im nije bilo dovoljno da dobiju zakon kojim se abolira nelegalna gradnja, nego nas jos maltretiraju da nelegalne gradnje kao nema. Umesto lepo da kazu da se sve sto rade vlasti i njima bliski, tacnije sve sto grade, gradi nelegalno. Sto zaista nikada nije bilo toliko masovno.

  7. ovo je za neverovati .na 15 minuta od gradjevinske inspekcije opstine vracar nice ovolika zgrada bez dozvole,pa ko je ovde lud!

  8. Možemo li znati „rodnu“ strukturu poginulih na poslu pošto je „opštepoznato“ da su žene najugroženije na tržištu rada pa pretpostavljam i da, samim tim, rade najteže i najopasnije poslove?!

  9. Baš Vučića i SNS bandu zanima što je poginuo još jedan nesrećnik. Možda im bude krivo, jedino, što će po neko da se osvesti i uvidi kakva je vlast u zemlji Srbiji ali i to će zatrpati nekom akcijom, tipa Đilas, Pera i Mika su krivi …

  10. Divlja zemlja i divlja gradilišta – slika i prilika tužne i obespravljene Srbije !

  11. 66 godina i čovek nije u penziji, a nezaposlenost rekordna u evropi. a vrhunac će biti kada se utvrdi da je i taj čovek od 66 godina radio na crno. Da se ispitaju vlasnici tih kompanija došlo bi se skoro sigurno do finansijera SNS ili nekog rođaka ministarke.

  12. ….to su ta čuvena gradilišta ,kranovi i neimari pod patronatom ovih „stručnjaka“….koje ne želim ni da pominjem!!!

  13. Pre godinu dana mog suprug Marko 37 iz Arandjelovca poginuo je na poslu u firmi Pestan.Godinu dana nakon toga javni tuzilac razmatra da li je moj suprug trebao da bude vezan ili ne.Propao je kroz krov hale od 12m nije imao opremu,nije bio prijavljen,otisao je na posao da bih nasoj deci(3 i 7 )godina mogao priusti normalan zivot.Niko jos uvek nije odgovarao,niko nije kriv.Sudjenje ce trajati u nedogled.A jadni ljudi ginu svaki dan,svaki dan kad procitam ovako nesto setim se svog bola i bola moje dece za njihovim ocem koji je nepaznjom drugih izgubio zivot.

    1. Najveći problem su sami radnici. Kada im kao lice za bezbednost kažem da nešto što rade nije bezbedno, oni odbijaju da poslušaju pod izgovorom da moraju da zarade za porodicu. Posla ima u građevinarstvu i lako će naći drugi, sve što treba je da pre početka rada traže da sklope ugovor o radu i da budu obučeni za bezbedan rad (to je njihovo pravo, ali i obaveza).

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.