Inspekcija rada ispituje pogibiju radnika u "Džonson elektriku" 1Klinički centar Niš Foto: Beta/Saša Đorđević

Inspektori rada u Nišu izvršili su inspekcijski nadzor u fabrici „Džonson elektrik“ odmah po obaveštenju o pogibiji radnika M. B. (45), saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju se navodi da je radnik u „Džonson elektriku“ bio u radnom odnosu na neodređeno vreme od 2014. godine na poslovima održavanja presa.

U postupku inspekcijskog nadzora, na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, biće preduzete odgovarajuće mere iz domena nadležnosti inspekcije rada, navelo je Ministarstvo.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu kratko je rečeno da očekuju izveštaj policije i inspekcije rada, od čega će zavisiti njihovo dalje postupanje.

U kompaniji „Džonson elektrik“ juče nisu odgovorili na pitanja Danasa vezana za pojedine okolnosti pogibije radnika, kao ni da li je od dolaska te kompanije u Niš početkom 2014. godine bilo povreda zaposlenih na radu, kao i koje propisane mere zaštite na radu primenjuju.

Radnik B. M. je poginuo preksinoć oko 18.30 časova kada je na njega pala presa čija je montaža bila u toku. Proizvodnja u niškoj fabrici „Džonson elektrika“ je u vreme nesreće privremeno bila obustavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari