Inspektorat za rad za godinu dana izvršio 13.035 kontrola u vezi sa kovidom 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/DS)

Inspektori iz Inspektorata za rad su uz svakodnevne obaveze uložili dodatni trud i za poslednjih godinu dana izvršili 13.035 inspekcijskih nadzora u cilju suzbijanja širenja kovida, izjavio je danas vršilac dužnosti direktora Inspektorata za rad Milan Cvetkov.

Cvetkov je naveo da inspektori, i u danima vikenda, vrše inspekcijske nadzore, u cilju sprečavanja širenja epidemije i samostalne, i sa drugim republičkim inspekcijama, saopštilo je Ministarstrvo za rad, zapošjavanje, boračka i socijalna pitanja.

U saopštenju je navedeno da je Inspektorat rada dobio zahvalnicu za izuzetan doprinos u primeni protivepidemijskih mera u kategoriji angažovanih republičkiih inspekcija.

Taj Inspektorat je od 23. oktobra 2020. od kad je formirana Radna grupa za suzbijanje širenja kovida izvršio ukupno 13.035 zajedničkih i koordinisanih inspekcijskih nadzora sa drugim inspekcijama.

Prilikom 205 izvršenih nadzora utvrđene su nepravilnosti u vezi sprovođenja protivepidemijskih mera.

Prilikom 1.426 izvršenih koordinisanih nadzora, inspektori su utvrdili nepravilnosti iz delokruga nadležnosti inspekcije rada, na osnovu kojih su doneli 154 rešenja i podneli su 78 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka.

Zahvalnice su dobili i Grad Beograd, Grad Kragujevac, Inspekcija drumskog saobraćaja, Turistička inspekcija,AP Vojvodina, PSI-odeljenje sanitarne inspekcije Sombor, Odsek za sanitarni nadzor Čačak i Odsek za sanitarni nadzor Beograd.

Zahvalnice su dodeljene na sednici posvećenoj godini dana rada Radne grupe za kontrolu protivepidemijskih mera.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.