Institut za onkologiju Vojvodine dobio novu magnetnu rezonancu 1Igor Mirović Foto: Fonet/Aleksandar Koković

Na Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici danas je počela sa radom treća magnetna rezonanca, za čiju je nabavku i izgradnju objekta za njen smeštaj Pokrajinska vlada izdvojila 126,5 miliona dinara.

„Novi objekat u kom je smeštena magnetna rezonanca, i koji je novoizgrađen za tu namenu, biće spojen sa objektom Kamenica 3, gde se radovi na izgradnji odvijaju predviđenom dinamikom. Time ćemo znatno unaprediti nivo zdravstvene zaštite na sva tri instituta u Sremskoj Kamenici“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova.

Najavio je da će Pokrajinska vlada naredne godine izdvojiti veća sredstva za oblast zdravstva, čime će, kako je ocenio, biti nastavljen kontinuitet opremanja bolnica, instituta, domova zdravlja i drugih ustanova u zdravstvenom sistemu Vojvodine.

„Naredna godina će biti teška imajući u vidu izazove sa kojima se suočavamo kada je reč o koronavirusu, stoga ćemo nastaviti da ulažemo značajne napore na jačanju našeg zdravstvenog sistema“, naveo je Mirović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari