Intelektualci iz Srbije i regiona potpisali Apel podrške Ani Lalić i Dinku Gruhonjiću

Ostavite komentar


  1. Da li je ovo peticija protiv pretnji ubistvom ili podrska za njihove stavove? Razlika je velika. Podrska za iznosenje stavova bi imala smisla da ste se oglasili kada je g.Gruhonjic merio visinu cela i duzinu nogu ljudima u Banjaluci, ili kada je u deci od 10 godina prepoznavao buduce koljace. Drugo, kakva je svrha pricati o suocavanju sa prosloscu i osudjivati svoje zlocine u drustvu nacionalista i sovinista na suprotnoj strani? U cemu je svrha takvog posipanja pepelom pred sovinistima sa druge strane? Skupila se nasa gradjanska elita, hrvatski i bosanski sovinisti da kritikuju Srbiju i Srbe. Pa jos ukinuti ista ona prava Srbima iz Bosne, koje su imali Ana Lalic i Dinko Gruhonjic, jer koliko znam i oni su se doselili u Vojvodinu. A tek gospodja Corovic, ne secam se da se zaletala na table u Novom Pazaru dok je zivela u tom gradu. Prvi bih potpisao peticiju da se procesuiraju oni koji prete silovanjima i ubistvo, ali podrsku za stavoven necu dati.

  2. Za opoziciju samo postoje intelektualci, za njih ovi neintelektualci nisu ljudi

  3. Da li je potpisala Rada Trajković? A Čanak? Neke žene u crnom? Antifa? Jesu… Onda je sve jasno.

  4. @maja
    O pokvarenosti SNS i njihovog vođe govori primena principa „drž’e lopova“.
    Sve što oni rade, javno prišivaju opoziciji.
    Podela i zavađenje naroda je zaštitni znak SNS i njihovog vođe. Mnogo pokvarena grupa neljudi.

  5. Botove ocigledno boli rec intelektualac. Mozda jer u njihovoj sekti postoje samo kupljene diplome. Svaki preletac u SNS odmah se popne na vrh stranke. Znaju i oni ko su i kakvi su.

  6. Smatram da sam intelektualka, rođena sam posle wwII, pedesetih godina prošlog veka u Republici Hr. Završila sam Medicinski fakultet u Zagrebu, specijalizaciju, post diplomske studije. I volim Hrvatsku, ali ne ovakvu koju spominje gospodin Gruhonjić i njegovo društvo. Spominje lijepo ime Dinko , kao Dinko Šakić, a pod ideologijom tog čovjeka je ubijena sva moja rodbina i ne kao borci protivnici, nego kao djeca. Zbog tog i takvog lijepog imena nisam imala baku, djeda, ni tetke ni ujake. I ne postoji hajka na novinare u ovom slučaju nego veliki revolt na pljuvanje po zrtvama i takvom zloupotrebom javnog medijskog prostora.
    Sada živim u Srbiji , volim Srbiju, ali i dalje volim Hrvatsku, onu pravu i moje prijatelje Hrvate u njoj.

  7. Svaka Vam čast još malo mi Srbi iz Srbije nećemo smeti da dišemo u svojoj domovini dok se koljemo zbog vojvodjanštine.
    Nismo smeli disati ni za vreme kralja Aleksandra ni u vreme Tita niti sada u vreme navodnih nacionalista.

  8. Isti oni kojusu i pitpisaliantisrpski memorandum „88“.Ista zlocinacka banda

  9. Bez obzira iz kojeg dela Srbije ste, vi ste svi Srbi! Ako cemo po Ani Lalic, ja sam Sumadinka jer zivim u Sumadiji. Ako cemo po pravdi, ja sam Srpkinja jer zivim u Srbiji! Prema tome, ne talasajte vec prihvatite zemlju u kojoj zivite.

  10. A ko ih svrstava u intelektualce? Da je je vama uopšte poznat pojam intelektualca?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.