Intelektualci stali u odbranu predsednika SANU u polemici sa Kusturicom

Udar na duhovnost građanske Srbije

Ostavite komentar


  1. „Protiv nasrtaja buke i besa gomile“, navalili su na jednog Kusturicu za sada samo sledeci likovi: Goran Marković, Nebojša Bradić, Dragan Velikić, Irina Subotić i Zoran Hamović. Grupno.

    Okupljanje rulje bez sumnje i dalje traje…

    1. Ja bih se složio sa vama samo kad bi mi vi naveli sta od onoga što su izneli nije tačno.

      1. Odgovor za Vuka: SANU treba da radi u interesu ocuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije. Mislim da ti je jasno….

      2. Na primer, kako je to jedna osoba „gomila“, a 5 osoba koje tu jednu spopadnu nije gomila.

    1. Наравно да нису, навешћу овде само један контрапример. Ја сам доктор наука, научни саветник и редовни професор а осуђујем изјаве академика Костића у вези са Ксосовом и Метохијом и сматрам да је отворено писмо Г. Марковића, Н. Брадића, Д. Великића и иних само покушај хајке на све који се залажу за повратак Косова и Метохије у уставноправни поредак Србије. Да се ради о оркестрираној хајци у којој здушно учествује и новина Данас види се из наслова који су ставили на ову пашквилу. Уместо „Поједини интелектуалци стали у…“, написали су очигледну неистину да су „Интелектуалци стали …“. То је устаљена Данасова пракса да „ако се чињенице не уклапају у моју тезу, тим горе по чињенице“.

    2. Sta mi sebi dozvoljavamo.Da se ne zna ko je DOMACIN, a ko gost.
      Sami smo krivi. Iz cista mira otvorili smo sva vrata zatvora i ludnica i rekli-slobodni ste.I sad zivimo u opstem neredu, koji sire ONI nad kojima smo se sazali zbog svega sto im se desilo. I ONI kojima smo bez razloga oprostili zlocine. To moze samo kod Srbina i u Srbiji. I zato smo vekovima izlozeni potpuno nepotrebnoj patnji. Jer smo kroz epohu NAIVNI.

  2. Gorim od nestrpljenja,da saznam,sta će na sve ovo.reči vrhunski srpski mislilac,Veljko Ražnatović

    1. On je veći mislilac od ovog kvazi intelektualca i kvazi Srbina Kostića.

  3. Кустурица је човек за сваки режим. Не би ме чудило да га, једног дана, предложе и за патријарха. Образ ђон.

  4. Bravo elito!Znaci I vi ste podeljeni kao I sve u Srbiji.Ovo je jako dobro za opsti napredak.

    1. G. Kosticu molim Vas ,ne odgovarajte na dosetke ulice,primitivaca,prostaka i sl.Ne vredi

      1. Milovan Doljevac jedini koji ima izjave kao da je s ulice, kao d aje primitivac i prostak to je taj kvazi gospodin Kostić.

  5. Potpuno su u pravu bar za sticanje svih privilegija u svakoj vlasti.Cudi me da ga je Beckovic predlozio ali on zna iz kojih razloga je to ucinio .

  6. Ne treba niko da ustukne , niti ko tera da se ustukne , samo da se tacno izjasni za sta je ko , sta tu ima strasno ,svako stoji iza svog misljena a ne uokolo naokolo pa na cose da se nista ne zna.
    Zasto skinuse onu lepotu sa slifovanih stakala sa ulaznih vrata.Kome je to smetalo , sada svaka budala sa ulice moze razbiti to staklo na SANU.
    SANU ne sme unizavati sam sebe a izgleda da upravo to rade.

  7. Naši intelektualci imaju istu taktiku kao i naši političari. „Uvlačenje“ gazdi pred izbore.

  8. Obojica sire nacional sovinizam i mrznju Memorandumskog SANU tipa medju mladjim narastajima. Time potvrdjuju tezu Ante Markovica iz 1991. izrecenu u Skupstini SFRJ poslanicima poslednje YU skupstine: zablude cemo placati siromastvom, trovanjem duha mladih narastaja i bicemo daleka Evropska periferija.

    1. U ovom slucaju se evropska pise malim slovom. A hejteri, oladite. Ovu sapunicu je inace dobar umetnik zakuvao, nije trebalo. Bice da je i Matija zabrljao. Mozda je i predsedniku hteo malo da zakuva…

  9. Ništa značajno za naše živote ovi likovi nisu učinili ali zato za sebe i svoju decu sve. Naravno, trgovinom uticajem i našim novcima. Ukinuti ih dok ne umre i poslednji akademik, pa napraviti pauzu jedno pola veka, pa praviti novu akademiju ako nam tada bude trebala uopšte!
    Sram da ih bude za sve. Sede, pasu novce i ćute o svemu a nama je sve gore i gore. Jebeš takve intelektualce i akademiju!

  10. KUSTA JE Platon za potpisane Artiste sa niskim nivom Opsteg Znanja(Matematika Fizika Hemija Psihilogija Relivija i Filozofija).Upustvo za upotrebu.Citajte Platona i Diogena!

  11. Kakva Akademija takav predsednik. Polovina Jugoslovena,udbasa, i za car uvek spremnih snasa.

  12. G. Kosticu molim Vas ,ne odgovarajte na dosetke ulice,primitivaca,prostaka i sl.Ne vredi

  13. Prvo Danas novina da obajsni tacno sta znaci rec Intelektualac i za koga se moze reci da je intelektualac. Zaista mnogi tek onako upotrebljavaju tu rec i ispada da svako ko je zavrsio skole se naziva intelektualcem a to nije tako.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.