Intenzivirati saradnju sa Palama i Istočnim Sarajevom 1Poseta Ski-centru Ravna planina Foto: Opština Čajetina

Tokom učešča na Sarajevskom festivalu turizma, koji se završava danas, predstavnici opštine Čajetina, JP Gold gondola Zlatibor i Turističke organizacije Zlatibor, posetili su Olimpijski centar Jahorina i Ski-cenatar Ravna planina, gde je u toku izgradnja žičare-gondole.

Osim toga, kako se navodi u saopštenju čajetinske opštine, oni su razgovarali sa predstavnicima Pala i Istočnog Sarajeva o mogućnostima za intenzivniju saradnju u turizmu i drugim oblastima.

– Obišli smo radove na sistemu za veštačko osnežavanje na jezeru koje se gradi na vrhu Jahorine i staze koje se uređuju za predstojeću zimsku sezonu, rekla je Bojana Božanić, dirktorka JP Gold gondola Zlatibor i dodala da je čajetinsku delegaciju ugostio Dejan Ljevnaić, direktor Olimpijskog centra Jahorina.

Prilikom posete Ski-centru Ravna planina, koji se nalazi tri kilometra od centra Pala, gde je u toku gradnja žičare koja će do Jahorine ići trasom dugom 6,5 kilometara, gosti i domaćini su razmenili iskustva o takvim projektima, s obzirom na to da je i na Zlatiboru nedavno počela gradnja žičare-gondole, koja će biti duga 8.950 metara, a koju opština Čajetina sama fiansira.

Tokom razgovora sa Boškom Jugovićem, načelnikom opštine Pale, kako je navedeno, dogovoreno je da se obnovi saradnja dveju opština i da delegacija Pala poseti Zlatibor, kako bi se započeli zajednički projekti u turizmu i drugim oblastima.

Delegacija Čajetine je, prethodno, razgovarala i sa predstavnicima Istočnog Sarajeva sa kojima je ugovoreno potpsivanje protokola o saradnji kojim bi trebalo da se osmisli zajednički i atrakativni turstički proizvod.

– Bila je to prilika da razmenimo iskustva, kako bismo unapredili turističku ponudu i pomogli da se naši turistički potencijali, pogotovo Olimpijski centar Jahorina, promovišu i da privuku što više domaćih i stranih turista, kazao je Miroslav Lučić, predsednik Skupštine grada Istočno Sarajevo, istakavši da je Zlatibor prepoznatljiva turistička destinacija širom regiona i Evrope, te da bi intenzivnija saradnja trebalo dodatno da podstakne razvoj turističkih potencijala Istočnog Sarajeva i Čajetine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.